20
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

OTVORIO DUŠU: Terzić mi je tražio da namestim utakmicu, spreman sam za poligraf!

Objavljeno: 21.10.15 u 12:25

Dugo traju nesuglasice između Zvezdana Terzića i Nikole Mijailovića, a novu etapu otvorio je bivši kapiten Zvezde pričom o nameštanju utakmice.

Nikola Mijailović od juče nije više fudbaler Crvene zvezde, pošto je arbitražna komisija FSS-a donela presudu da je ugovor dve strane i definitivno raskinut. Tako je Mijailović otvorio dušu i za ‘Informer’ pričao kako je Zvezdan Terzić tražio od njega da učestvuje u ‘nečasnim’ radnjama’.

 – Više puta smo nas dvojica imali nesuglasice. Na primer, kada nisam hteo da mu pomognem da namesti utakmicu. Igrali smo protiv Voždovca na Marakani prošle sezone, kada je bilo 2:2. Danima pre meča govorio mi je da cilj opravdava sredstvo i da moramo da uradimo sve da bismo pobedili. Konkretno, tražio je da pozovem igrača Voždovca Nikolu Beljića i tražim mu da ‘povuče ručnu’ – izjavio je Mijailović, a zatim dodao:

– Nije mi padalo na pamet da to uradim, pa makar nikad nijednu utakmicu ne pobedili. Zvezda se takvim stvarima nije bavila pre Terzića i trebalo je da zna da taj klub tako ne funkcioniše. Očigledno je te svoje navike pokupio negde drugo i ne zna kako da se ponaša u velikom klubu kome nije dorastao – objasnio je Mijailović.

Crvena zvezda i Voždovac su tada odigrali nerešeno 2:2, a upravo Mijailović je bio strelac za crveno-bele na tom meču.

– Beljić je u tom meču dao gol i ja sam postigao jedan, ali je bilo nerešeno. Posle utakmice Terzić je žalio što nije tražio od trenera Lalatovića da utiče na Stefana Babovića, koji je tada igrao u Voždovcu, da malo popusti, jer je njegov zet – istakao je bivši kapiten Crvene zvezde.

Da bi dokazao svoje tvrdnje spreman je i da ide na poligraf, na koji poziva i odlazećeg generalnog sekretara Crvene zvezde.

– Spreman sam da idem do kraja, jer znam da govorim istinu, i ničega se ne plašim. Evo, javno pozivam Terzića da idemo na poligraf. Svakako očekujem i da država reaguje. Krenula je u razračunavanje sa kriminalom na svim nivoima, pa pozivam nadležne organe da reaguju i na kriminalne radnje i u sportu. Ne plašim se. Boriću se do kraja, pa makar mi skroz uništili karijeru i makar nikada više ne igrao fudbal – zaključio je Nikola Mijailović.

0
0

20 Komentara

  1. Postovani herrn Leder, Cuj kazes; Crvena zvezda Srbija, nikad Jugoslavija!! Pa ako ste Srbija,zasto nosite ime po ZVEZDI PETOKRAKI,KOJU SU NOSILI PARTIZAN-I,TITOVE JUGOSLAVIJE?
    Zasto ne dobiste ime po znamenjima vojske generala Draze; FK.Cetnik,FK.Kokarda,FK Jatak,FK.Otadzbina,itd.itd.??
    Zasto nosite crveno bele dresove u bojama SAHOVNICE,a na njima JUGOSLOVENSKA, TITOVA,PARTIZAN-SKA, ZVEZDA PETOKRAKA ??
    Kako Vi onda herr Leder, mozete biti srpski klub.?? Pa i Hajduk iz Splita je na svojim dresovima nosio jugoslovensku partizansku zvezdu petokraku. Odmah posle progona srba iz Hrvatske,navijaci Hajduka cuvena Torcida,zu ultimativno zatrazili da vise ne zele da njihov klub ima ikakve veze sa Srbijom i jugoslovenstvom, kako su u peticiji napisali,jer ih Crvena Zvezda Petokraka na dresovima podsjeca na beogradske klubove Zvezdu i Partizan,a posebno su apostrofirali Hajduk iz Kule.Mi smo hrvatski klub, pripadamo hrvatskoj drzavi i hocemo obelezja hrvatske drzave,sto se na skupstini kluba desilo u roku 3 nedjelje.Umjesto jugoslovenskeZvezde Petokrake,koju su sa PONOSOM, nosili Partizan-i,najveceg sina jugoslovenskih naroda Josipa Broza, na dresovima FK.Hajduk, zablistala je SAHOVNICA NDH,Ante Pavelica,Andrije Artukovica,Mile Budaka i Maksa Luburica.. Ta odluka navijaca Hajduka je za sve normalne bila logicna,pa je i ja podrzavam. A jos vece razocaranje za RS.je bilo kada je navijacka grupa FK.Crvena Zvezda sebi dala ime po TURSKIM BOJOVNICIMA SULEJMANA V: i prozvali se DELIJE!! Da li znas zasto su navijaci Partizana odustali od tog turskog naziva,a pre su navijaca Zvezde hteli da se tako zovu??

    Iz tih razloga herrn Leder,objasni fudbalskoj Srbiji, kako je to Crvena Zvezda i po cemu srpski, a ne jugoslovenski klub.!!??

    0
    0
    Odgovori
    • Zasto ti ne predjes da navijas za splitski Hajduk,kad ti je toliki idol?Lupetas gluposti i poredis neuporedive stvari.Zar ne bi glupo bilo da se neko odrekne svog imena,kao sto je Dinamo ,tj.Tudjman ucinio,pa je na insistiranje navijaca morao da vrati.To mogu samo ludaci da se odreknu a ako se klub zove Crvena Zvezda,kako da se neko odrekne te zvezde ili petokrake u grbu.Moze Hajduk jer mu ne ide uz ime kluba ali tebi je to tesko objasniti jer sabiras babe i zabe.Valjda si milion puta procitao ili licno cuo od starijih ljudi i osnivaca kluba,kako se uz Zvezdu okupljala srpska omladina i opozicija,tzv,desidenti,kolko su tada mogli i smeli biti i da je ona sinonim za Srpstvo,svuda u svetu a pogotovo u drzavama bivse Juge.Partizan je osnovan u Zagrebu,kao vojni klub i za njega su navijali samo oficiri sa svojim porodicama,po direktivi a bio je prepun bivsih domobrana i ustasa iz NDH,tako da nijedan normalan Srbin nije navijao za njega.Eto,zasto je Zvezda srpski klub a vi nikad niste ni bili.Pametnima dosta.

      0
      0
      Odgovori
  2. Poruka za,, penzionera,, jednog grobara i sportskog zurnala!! Mancester Junajted je duzan 447 mil evra i vjeruj mi n ikom u Engleskoj nepada napamet da neko trazi bankrot kluba!! slicna situacija je i u Realu,Arsenalu ,Barceloni,,itd,,,svi redom su u debelom minisu pa i tvoj Parizan je u minusu 17 mil pa sto i odnjega netrazis bankrot borce za srpska prava!treba te zaposliti u vladi posto sve znas mozda nam vratis i Kosovo!

    0
    0
    Odgovori
    • KiM CE NAM VRATITI VAS „SPASITELJ“ KOJI GA JE I POHARAO, tj. NJEGOV BUDZET, KAO STO CE SADA I NAS !!!

      0
      0
      Odgovori
    • denisu, samo jedno zaboravljas da zvezda nije MANCESTAR , da njihovih dug od 447 miliona ER-a je mnogo manje od DUGA zvezde 50 i vise miliona ER-a , godinama ( 10 i vise godina ). MANCESTAR taj dug samo kroz njihov igracki kadar to pokriva a zvezda sa igracima i sa sve covicem, terzicem, dzajicem i ostalim iz uprave za DUGOVE zvezde su nedovoljni, mala im je cena. zvezdin DUG srpski narod pokriva . MANCESTAR se kao i PARTIZAN ( dug partizanu je ova uprava iz SNS uvecala da bi vas opravdala) SAMOFINANSIRA OD PRIHODA : PRODAJOM ULAZNICA; IGRACA; TV PRAVA; REKVIZITA;REKLAMA …I.T.D. dok je zvezda na budzetu republike Srbije direktni ili indirektno preko drzavnih tajkuna … koji deo pare daju od zarade koju obezbedjuju PLJACKAJUCI NAROD kroz povecanu cene robe i usluga…sto bi narod rekao:RUKA RUKU MIJE … denise, smesno je pominjati imena takvih velikana reala, barse …kao i uporedjivati zvezdine visedecenijske DUGOVE sa njima i njihovim dugovima … njihov samo jedan igrac vredi vise nego zvezda sa sve DUGOM , UPRAVOM…svom POKRETNOM i NEPOKRETNOM IMOVINOM TRULE-PREZADUZENE zvezde … ALO … samo malo skromnosti … pa zvezda se ni u Srbijiu , regionu po tom pitanju sa nikim NE mozete uporedjivati . NA SVETU TAKO NESTO NEMA.

      0
      0
      Odgovori
  3. Ovi penzioneri spadaju u onu grupu kada vise ne mogu da jebu smrdi im picka. Sto se tice namestanja sta ono rece Mateus.

    0
    0
    Odgovori
  4. komentari “ cigana “ su interesantniji od samog naslova i teksta . ALO , bre sa ovom izjavom ili bez nje … ovo prvenstvo je taliko BRUTALNO-OCIGLEDNO NAMESTENO , u letnjoj pauzi odradjeno-dogovoreno … cela liga i svi klubovi kao i svako kolo pojedinacno … plan i program za svaku utakmicu za zvezdu i njene klubove prijatelje zvezde ( ko kome prepusta bodove … a da sa zvezdom odigra prijateljsku utakmicu… ) pa i jednim delom uprave partizana tu udela ima da : zvezda bude prvak a da iz lige NE ispadne klub koji je prijatelj zvezde. kako bi sve ispalo regularno-normalno, niko se iz partizana NE buni na prozivke iz zvezde (pogledajte izjave i saopstenja na napad i pljuvanje po partizanu ). ovog puta terzic sa ljudima u i oko zvezde sa ludima iz klubova prijatelja zvezde, sudijamama, diciplinskom komisijom, a i samim toletom – FSS … uz medijsko pokrivanje . sve je dogovoreno da se po zvezdinom planu-scenariju cela sezona odigra i pri tome da zvezda polako gumicom DUGOVE BRISE . da sve pitam od ekonomista, pravnika, sportskih radnika, medija , sponzora … do ministara ( navijaca zvezde ) , KOJI TO PRAVNI SUBJEKAT OD POJEDINCA , SD-KLUB, UDRUZENJE GRADJANA, PRIVREDNI SUBJEKAT … MOZE 10 GODINA DA DUGUJE VISE DESETINAMA MILIONA ER-a A U POLEDNJE 4 GODINE PREKO 50 MILIONA ER-a ( kako oni sami kazu a cifra je verovatno veca ), MOZE DA FUNKCIONISE I DA SE NE PROGLASI BANKROT ILI SE UGASI…AKO ZNAMO DA POJEDINAC, KLUBOVI ILI BILO KOJI PRAVNI SUBJEKAT ZA ZNATNO,ZNATNO … MANJEG DUGA PROGLASI BANKROT ILI SE UGASILO . GRADJANIMA ZA DUG OD 1000 DINARA VRSE POPIS IMOVINE I ISTU PLENE … KAD SVE TO ZNATE SA I BEZ OVE IZVAVE MIJAJILOVICA TREBA DA VAS JE SRAMOTA OD OPLJACKANOG NARODA … I PNOVO SE NA PLJACKU SPREMATE DA TO TRULO-PREZADUZENO MEZIMCE U ZIVOT OSTAVITE …

    0
    0
    Odgovori
    • Kolko li je bola i patnje nanela Zvezda,tebi i ovom kretenu GdK?Vama su puna usta izmisljotina o njoj i jos vecih nebuloza.Sigurno ste imali nesrecno detinjstvo zbog njenih silnih trofeja i titula a siguran sam da ste plakali kad je postala prvak Evrope i Sveta.Ti sigurno a onaj ludak se nije ni rodio tada ali ga verovatno tata pogresno zadojio od rodjenja.Sad se hvatate za Mijailovicevu izjavu,koji ima licni sukob sa Terzicem a ne pominjete sto je vas trener Mateus javno opisao da ste namestali utakmice sa njim u ulozi trenera,pa kad su vas prozivali Dmitrovic i jos jedan igrac Borca da ste i sa tim klubom namestali.Gle,cuda,i ove sezone ste namestili sa tim klubom,svojom dugogodisnjom filijalom,jer ste im poklonili bod u prethodnoj sezoni i spasili opstanka.Zasto se drzavni organi ne pozabave vama,koji vec decenijama funkcionisete po tom principu namestanja a imaju debele dokaze za to.

      0
      0
      Odgovori
  5. Jedno pitanje, zasto to nisi tada rekao nego sada pricas, pao si nisko Dzoni i ne rusi atmosveru u klubu, budi dostojanstven sta god da je bilo!!!!

    0
    0
    Odgovori
  6. U ovom prvenstvu sve utakmice su im zatvorene sto sudijama sto sa gazdama klubova.Evo cistog dokaza ali ipak je ovo premijer liga..

    0
    0
    Odgovori
  7. BRAVO DZONI, TI SI MOJ „ODRAZ“ U OGLEDALU ISTINE, ISTA NAM JE SUDBINA, VECITA BORBA PROTIV „VETRENJACA“ DO KONACNOG CILJA:KRAJA ILI NASEG ILI NJIHOVOG !!! ZA PRAVDU I ISTINU VREDI ZIVETI ILI UMRETI, ILI SI COVEK ILI NECOVEK, SREDINE NEMA, SVE JE CRNO-BELO !!! PROTERATI SVE KRIMINALCE IZ SRPSKOG SPORTA ALI I IZ DRUSTVA, DA SE POGLEDAMO U LICE I KAZEMO-NE, DOSTA JE SA DEMAGOGIJOM, LAZIMA, SPINOM I PREVAROM, PRESTANIMO SA RAZDOROM SRBIJE DOK NIJE KASNO PO CELOKUPNO SRPSKO DRUSTVO I SRPSKU DRZAVU !!! BORIMO SE ZA NASU DECU, PORODICU I SRPSKU ZEMLJU !!! ISTINU NA VIDELO I TACKU NA PLJACKU OVOG POSTENOG, HRABROG, A NAMUCENOG SRPSKOG NARODA OD STRANE SILA ZLA I NJEGOVIH POSLUSNIKA, BILI ONI ZUTI, PLAVI, CRVENI ILI CRNI !!! STOP DEVASTIRANJU SRPSKOG SPORTA I NASE SRBIJE !!!

    0
    0
    Odgovori
    • Mali je deo crno-beo ali je mnogo veci deo crveno i belo! Prvo treba pohapsiti sve u FSS-u, koji su godinama nameshtali titule malom Partizanu da bi nekako uspeli da se priblize velikanu sa titulama, ne i sa trofejima jer je Zvezda najtrofejniji klub na ovim prostorima! Onda ispitati sve ostale uchesnike nameshtanja u Srbiji! Zvezda Srbija, nikad Jugoslavija

      0
      0
      Odgovori
  8. Bravo Mijailovicu,iako nisam Zvezdas,podrzavam te,neka ih sve preispitaju,i koga treba sankcionisu. Fudbal se igra iz ljubavi, a one sa losim motivima trajno udaljiti iz fudbala, stete sportu, stetocine van fudbala postaviti. Pozdrav.

    0
    0
    Odgovori
  9. Ja sam okoreli Grobar i Dzonija podrzam 1000%…ne samo sto hoce da najuri lopova Tvorzica vec bi ga postavio na mesto predsednika FSS pa neka najuri sve kriminalce i lopove iz svih klubova(gde ih ima) pa i iz Partizana.
    Sport sportistima-lopovi u zatvor

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter