0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ANDRIJA PAVLOVIĆ: Maštam o novom golu

Objavljeno: 21.10.15 u 11:27

Od početka sezone jedna od glavnih opcija u napadu FK Čukarički je mladi Andrija Pavlović.

Počeo je prvenstvo odlično, kako se samo poželeti može, sa tri gola protiv Vojvodine u Novom Sadu. Posle toga je još jednom zatresao mrežu, bilo je to protiv OFK Beograda u 4. kolu, ali od tada nikako da se ponovo upiše u strelce. Često je u šansi, tu su i stative, prečke…

Malo je nedostajalo da prekine golgeterski post za vikend Novom Pazaru, imao je nekoliko dobrih situacija i protiv Jagodine minulog četvrtka, lopta, međutim, nikako da završi u mreži.

– Počelo je na najbolji mogući način za mene, što mi je pružilo mnogo motiva da ovu sezonu odigram najbolje do sada. Znate i sami da je izuzetno bitan faktor u fudbalu sreća. Možda mi baš malo sreće nedostaje da svoju dobru igru u polju krunišem golom. Ali kvalitetno radim svaki dan tako da mislim da če se situacija okrenuti i da če biti mnogo golova, samo da postignem prvi sledeći – objektivan je Pavlović.

Čukarički je očigledno u formi. Ostvarena su tri dobra rezultata u nizu i to dva na gostovanjima. Pobede protiv Partizana, onda nerešeno u Novom Pazaru i tri boda protiv Jagodine.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

U predstojećih desetak dana ekipi novog šefa strunčog štaba Zorana Popovića predstoje dve prvenstvene utakmice na Banovom brdu, protiv Spartaka u petak, idućeg vikenda protiv Vojvodine, 28. oktobra je susret šesnaestine finala domaćeg kupa. Čukarički putuje u Zubin Potok gde će igrati protiv Mokre Gore.

– Igramo u poslednje vreme baš dobro, tu formu moramo i da zadržimo. Sigurno da je sa novim šefom došla i nova energija, što se vidi na treninzima i na utakmicama. Igramo svako za svakoga i u takvim situacija rezultat teško da može da izostane. Taj mini ciklus utakmica koji nam dolazi u narednih desetak dana je veoma značajan. Pobedama u naredna dva meča kod kuće možemo da se probližimo drugom mestu u prvenstvu. A kup je takmičenje koje smo prošle godine osvojili i u kome planiramo da igramo značajnu ulogu i ove godine, što nam ne daje za pravo da se opustimo bez obzira što smo u ulozi favorita – rekao je Pavlović.

Čukarički je trenutno peti na tabeli Superlige Srbije sa 22 boda. Ima samo pet bodova manje od drugoplasiranog Borca, dok se jedino na prvom mestu po učinku do sada izdvaja Crvena zvezda. I do dovoljno govori koliko je kvalitet superligaških ekipa negde ujednačen.

– Ima dosta ekipa koje ove godine igraju kvalitetan fudbal, po mom mišljenju mi smo sigurno u tri, četiri najkvalitetnije. Prvenstvo je dugo… Sada se igra i plej of pred koji se dele bodovi, što znači da je sve moguće. Na nama je da radimo kao i do sada, a rezultati će nadam se doći kao posledica toga – konstatovao je Andrija.

Pre Čukaričkog Andrija Pavlović je igrao za beogradski Rad iz kojeg je u klub sa Banovog brda došao u januaru 2014-te godine. Zanimljivo, Pavlović će uskoro proslaviti 22 rođendan 16. novembra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter