0
Fudbal

NEMA PEČAT: Platini tvrdi da mu Blater smešta

Objavljeno: 19.10.15 u 12:12

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini priznao je da nema nikakav pisani ugovor o tome da je 2011. primio dva miliona švajcarskih franaka od prvog čoveka FIFA Sepa Blatera, zbog čega su švajcarske vlasti pre 10 dana pokrenule istragu.

Platini i Blater su prošle nedelje suspendovani na 90 dana dok traje istraga,

Blater je prošle nedelje rekao da je novac koji je dao Platiniju za savetodavne usluge bio deo „džentlmenskog sporazuma“.

Platini je u intervjuu francuskom Mondu potvrdio da je sporna isplata obavljena „sporazumom dvojice ljudi“ što je, kako on tvrdi, dozvoljeno po švajcarskim zakonima.

– Usmeni ugovor važi kao i pisani, naglasio je Platini.

On je insinuirao da Blater, po njegovom mišljenju ,“želi da ga politički uništi“ preko ovog skandala sa isplatom novca, s obzirom da su mu se time drastično smanjile šanse da bude izabran za predsednika FIFA.

Platini je do ove istrage važio za favorita na predsedničkim izborima koji su zakazani za februar 2016.

– Sramota me je što mi se ime provlači kroz blato, rekao je Platini.

Fudbalska asocijacija Engleske suspendovala je prošle nedelje podršku Platiniju u njegovoj kandidaturi za prvog čoveka FIFA, iako su ga prethodno podržala sva 54 clana UEFA.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter