3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Grujić, Ristić i Katai za Zvezdinu desetu vezanu pobedu (VIDEO)

Objavljeno: 17.10.15 u 14:51

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su i10. uzastopnu pobedu u domaćem šampionatu pošto su u meču 1. kola Superlige Srbije savladali domaći Rad na stadionu Kralj Petar I u prvom meču 14. kola Superlige Srbije sa ubedljivih 3:0 (1:0), golovima Grujića, Ristića i Kataija.

Već u prvih 10 minuta Crvena zvezda je imala solidne prilike da dođe do prednosti, ali je sve udarce ka svom golu sa manje ili više muke zaustavio odlični golman Budaković.

Potom je usledio period igre u kojem su gosti kružili oko odbrane Rada, tražili rupu u njoj, ali nisu uspevali da je pronađu.

Kada već nisu mogli da se ušetaju u gol Rada fudbaleri Crvene zvezde su odlučili da probaju udarcima sa distance, a posle jednog takvog pokušaja lopta se zakoprcala u mreži Budakovićevog gola. Golman Rada apsolutno nije imao nikakve šanse pošto je mladi vezista ispalio torpedo koji je završio „u 90“ tako da ni tri golmana ne bi sprečila tu loptu da završi u golu.


(Izvor: Youtube/ Moja Crvena Zvezda)

U prvom minutu drugog poluvremena Katai je mogao da stavi tačku na ovaj meč, izašao je sam ispred golmana Rada, ali je bio previše ležeran pa mu je Budaković skratio ugao i nije mu dozvolio da postigne još jedan gol.

Svakako moramo da napomenemo da su igrači Rada bili prilično oštri u duelima o čemu svedoči i broj žutih kartona koje su dobili, a dve javen opomene dobio je Nemanja Vidić koji je isključen sredinom drugog poluvremena.

S obzirom da je bio uspešan u prvom poluvremenu Grujić je u svakoj prilici za šut za distance to i činio, ali uspeo da ponovi onakav udarac kao u 40. minutu.


(Izvor: Youtube/Moja Crvena Zvezda)

Novu šansu da se upiše u listu strelaca Katai je imao u 80. minutu, ali ponovo je njegov udarac bio mlak iako je od gola bio udaljen samo pet metara Budakoviću nije bilo teško da zaustavi loptu. Isti igrač tri minuta kasnije ni treći put u odličnoj situaciji nije uspeo da bude precizniji odnosno ponovo je nonšalantno šutirao u pokušaju da efektno savlada protivničkog golmana, ostalo je 0:1.


(Izvor: Youtube/ Gagl TV)

Drugi gol za Zvezdu postigao je mladi Mihailo Ristić koji je u 88. minutu posle asistencije Aleksandra Kataija šutirao kako se šutira u takvim situacijama za duplirano vođstvo, da bi u sudijskoj nadoknadi izgubljenog vremena Katai konačno postigao svoj osmi gol u sezoni i to volej udarcem za konačnih 0:3.


(Izvor: Youtube/Gagl TV)


(Izvor: Youtube/Višekruna TV)

Zanimljivo je da u prvom poluvremenu navijači gostujućeg tima nisu glasno pružali podršku svom timu, ali to se promenilo u drugih 45 minuta koji su počeli bakljadom na tribini na kojoj su bile smeštene Delije.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rad – Crvena zvezda 0:3 (0:1)
(Grujić 40, Ristić 88, Katai 90+2)

Stadion: Kralj Petar I
Gledalaca: oko 3.000
Sudija: Igor Stojilković
Žuti karton: Trninić, Vidić, Đurić, Denić (Rad) – Ibanjez (Crvena zvezda)
Crveni karton: Vidić (Rad)

Rad (4-2-3-1): Budaković, Ljubinković, Maraš, Prljević, Đurić, Vidić, Trninić, Denić, Nenadović, Veselinović (71 Milisavljević), Lutovac (57 Mladenović),

Crvena zvezda (4-2-3-1): Kahriman, Petković, Jovanović (71 Mbođ), Pavićević, Ibanjez, Grujić, Donald, Plavšić, Srnić (69 Srnić), Katai, Vijeira (46 Jović)
[/stextbox]

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Superliga Srbije, 14. kolo

Rezultati:

Rad – Crvena zvezda 0:3 (0:1)
(Grujić 40, Ristić 88, Katai 90+2)

15.00 Vojvodina – Radnički Niš

Nedelja, 18. oktobar
15.00 Metalac – Mladost Lučani
15.00 Novi Pazar – Čukarički
15.00 Spartak Subotica – Voždovac
15.00 Borac Čačak – OFK Beograd
19.00 Partizan – Javor Ivanjica
19.00 Jagodina – Radnik
[/stextbox]

0
0

3 Komentara

  1. Pred kraj umesto da dotuku rad oni poceli vracati loptu unazad,nadam se da im je Bozovic podviknuo sta da rade tada su i pala dva gola Ristica i Kataia.Partizan poslao specialnog agenta Tumbasa da izvidi situaciju i podnese izvestaj Drulovicu dali je utakmica namestena,sutra se oglasava Strucnjak Vucelic.

    0
    0
    Odgovori
  2. Pravi naslov sa ove utakmice bi trebao biti:RAPSODIJA U CRVENO BELOM!
    Ne sećam se kad je neki naš klub igrao lepše za oko i to sve iz prve i ovako lako dolazio do protivničkog gola,stvarao šanse. Plavšić,Grujić,Donald,Katai,Ibanjez,Hugo,Srnić…igraju maestralno,prosto kriju loptu od protivnika.Rad su samo gruba igra i promašeni ziceri Kataija,kao i komplikovanje Jovića,spasili prave katastrofe,što su po svemu i zaslužili.Sa ovim sastavom koji ima Zvezda,ne vidim nijedan tim u ligi,koji može da joj otkine makar dva boda a kamo li da je pobedi,jača je od svih minimum dve klase.Svaka čast momci na ovom izdanju,bilo je milina gledati vas.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter