27
Evrokupovi

UEFA PRESUDILA: ‘Kosovo je Srbija’ je rasistička parola

Objavljeno: 16.10.15 u 19:38

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je danas Lokomotivu iz Moskve zatvaranjem dela stadiona i novčano zbog „rasističkog ponašanja“ navijača tokom utakmice sa albanskim Skenderbegom u Ligi Evropa.

Navijači Lokomotive su uzvikivali anti-albanske parole i „Kosovo je Srbija“, tokom utakmice 1. oktobra u Moskvi, u kojoj je ruski tim pobedio sa 2:0.

UEFA je zbog toga kaznila Lokomotivu zatvaranjem južne tribine, na kojoj su smešteni najvatreniji navijači tog kluba, za predstojeću utakmicu protiv Bešiktaša, 22. oktobra.

Takođe, Lokomotiva će morati da plati i 20.000 evra i na stadionu tokom utakmice protiv Bešiktaša istakne zastavu protiv rasizma.

0
0

27 Komentara

  1. Dok bude ovaca, biće i vunice… šta da vam kažem gospodo koji ste komentarisali? Izuzev možda dva komentara niko od vas nije ni pročitao text… koji je doduše tendenciozno napisan. Ajd pročitajte ga još jednom pa ustanovite da UEFA nije kaznila Ruse zbog te parole nego svega ostalog… Jbg, samo se frkate da vas neko mrzi…

    0
    0
    Odgovori
  2. Natavno da je Kosovo Sebija..Sve drugo objesite macku o’ rep..ZIVJELI SRBI i desno i lijevo i juzno i sjeverno..amin

    0
    0
    Odgovori
  3. Косово и Метохија је Србија. Казна је зато што је изостављена Метохија

    0
    0
    Odgovori
  4. У тексту пише “Navijači Lokomotive su uzvikivali anti-albanske parole i “Kosovo je Srbija”“ . Пише анти-албанске пароле. Пре ће бити да су због тога кажњени а не због Косово је Србија….

    0
    0
    Odgovori
  5. I ako Kosovo bude nezavisna drzava , kakve to veze ima sa Albanijom , zasto njih vredja pa nismo rekli albanija je Srbija , svima nam je jasno sta je sledece ako priznamo Kosovo pripajanje albaniji ! Sad tek nikad ne treba odustati od Kosova jebes EU ! KOSOVO JE SRBIJA !

    0
    0
    Odgovori
  6. prema prvim izvestanjema se gleda na srbiju koji svojih navijaca bili u tribinima koji su poceli sa rasisticnim izjavama,prije toga predsednistvo lokomative izvinio se albancima sluzbeno i javno,i vise rekli su da ce izvrsiti istrazivanje o tom dogadaja i pocinioci ce biti kaznjeni to je od strane Rusie fer vrlo dobro,ali glupi komentara koji vidis ovde je zastarelog mozga sta srbija radi da istrazuje istinu za svoje lose organizacije meca prosle godine….

    0
    0
    Odgovori
  7. Kako to moze biti anti-albanska parola kakve veze ima albanija sa teritorijom Srbije . Nije mi jasno ni zasto juzni deo Srbije zoveme kosovo kad tako nesto i ne postoji ,postoji samo Srbija….

    0
    0
    Odgovori
  8. Kakve veze ima Albanija sa Kosovom?Uefa se malo zbunila…ili…je Kosovo odvojeno od Srbije i pripojeno drugoj drzavi Albaniji…Stvari nisu najjasnije.

    0
    0
    Odgovori
  9. КОСОВО ЈЕ СРБИЈА
    Ето сад сам и ја званично постао расиста ма….им ненормалну

    0
    0
    Odgovori
  10. Ceo stadion u Elbasanu se drao „Kosovo, Albanija“.
    Pa ako je „Kosovo je Srbija“ rasistički onda je i ovo „Kosovo, Albanija“ rasistički. Tako da treba ceo Stadion u Elbasanu da se zatvori!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter