0
Fudbal

EVROPSKO LUDILO: Turci u poslednjim minutima otišli u Francusku, Italija srušila san Norvežanima i pogurali Hrvate (VIDEO)

Objavljeno: 13.10.15 u 23:12

Večeras smo dobili nove učesnike Evropskog prvenstva u Francuskoj, a to su Turska i Hrvatska, dok će u baražu igrati BIH, Norveška i Mađarska.

Ludo evropsko veče u poslednjim utakmicama kvalifikacija za EP. Do poslednjih sekundi se nije znalo ko će na Euro, ko u baraž, a ko tugovati. Najneizvesnije je bilo u A grupi gde se Holandija nadala porazu Turske od Islanda u Konji. Do toga nije došlo, pošto je Inan, evrgolom iz slobodnog udarca, doneo pobedu domaćinu, a kako je Kazahstan slavio u Letoniji i odveo Tursku kao najboljetrećeplasiranu ekipu put Francuske. Holandija je na kraju poražena sa 3:2 u Amsterdamu od Češke i napravila najgori rezultat u istoriji fudbala „lala“. Iz A grupe na EP su otišli Češka, Island i Truska.

(Izvor: RuTube)

U B grupi su o baražu direktno odlučivale selekecije BIH i Kipra, a u Nikoziji su slavili „zmajevi“ 3:2. Imao je tim sa „rajskog ostrva“ vođstvo 2:1 i plasman u plej-of, ali su Medunjanin (dao i prvi gol) i Đurić ponovo doneli BIH veliki trijumf i plasman u doigravanje. Belgija i Vels su pobedama protiv Izraela i Andore pečatirali vizu za Francusku.

Ludo je bilo i u H grupi. Norveškoj je bilo potrebno da savlada Italiju u Rimu i ode na EP, vodila je golom Teteja od 23. minuta, ali su Florenci i Pele raspršili snove „vikinzima“ – 2:1. Hrvatima je bio dovoljan gol Perišića na Malti u 25. za plasman u Francusku, zajedno sa Azurima, a Norveška će u baraž.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

KVALIFIKACIJE ZA EP:

A grupa:

Holandija – Češka Republika 2:3 (0:2)
(Huntelar 70, Van Persi 83 – Kaderabek 24, Sural 35, Van Persi 66 autogol)

Turska – Island 1:0 (0:0)
(Inan 88)

Letonija – Kazahstan 0:1 (0:0)
(Kuat 65)

B grupa:

Belgija – Izrael 3:1 (0:0)
(Mertens 64, De Brujne 78, Azar 84 – Hemed 88)

Kipar – Bosna i Hercegovina 2:3 (2:2)
(Haralambidis 32, Mitidis 41 – Medunjanin 13 44, Đurić 67)

Vels – Andora 2:0 (0:0)
(Ramzi 50, Bejl 86)

H grupa:

Malta – Hrvatska 0:1 (0:1)
(Perišić 25)

Italija – Norveška 2:1 (0:1)
(Florenci 73, Pele 82 – Tetej 23)

Bugarska – Azerbejdžan 2:0 (1:0)
(Aleksandrov 20, Rangelov 56)

Tabele možete da pogledate OVDE.

[/stextbox]

Evropsko prvenstvo: 
Francuska, Island, Češka, Turska, Belgija, Vels, Španija, Slovačka, Nemačka, Poljska, Engleska, Švajcarska, Severna Irska, Rumunija, Austrija, Rusija, Italija, Hrvatska, Portugalija i Albanija.

Baraž:
Mađarska, Ukrajina, Norveška, Danska, Švedska, Republika Irska, Bosna i Hercegovina i Slovenija.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter