5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPER LIGA SRBIJE: Partizan na Vračaru, Borac čeka Vošu

Objavljeno: 27.09.15 u 08:31

Tokom nedelje nastaviće se takmičenje u domaćoj Superligi Srbije. Aktuelni šampion gostuje ekipi Voždovca, a neč će biti odigran na stadionu FK Obilić na Vračaru.

Fudbaleri Partizana nalaze se u rezultatskoj krizi, a četa Zorana Milinkovića, čija je glava na panju još od poraza u „večitom derbiju“, pokušaće da stane na noge u susretu sa ekipom Voždovca.

Javnost koja je naklonjena crno-belima uporno traži smenu Zorana Milinkovića, ali je iskusni stručnjak i dalje na klupi „Parnog valjka„.

Eventualni neuspeh i u duelu sa „Zmajevima“ iz Zaplenjske ulice verovatno bi odneo dokumenta ovog stručnjaka na Biro za nezaposlene.

– Utakmica sa Voždovcem je prva, od sledećih 27 koliko je ostalo do kraja prvenstva, gde će Partizan krenuti čvrsto sa serijom pobeda. Najvažnije je da ekipa pokaže da ima snage i moći da se izidgne iz ove situacije. To se postiže samo dobrom igrom i pobedama – rekao je Milinković i okrenuo se rivalu:

– Ispred sebe imamo dobro organizovanu, iskusnu ekipu koja zna i ume da igra protiv svih u našoj ligi. Igraće se u nešto težim uslovima, težem terenu na Vračaru. Partizan mora da nađe model igre i da popravimo ono što je nedostajalo u prethodne dve utakmice, a to je realizacija. Potrebno je da pobedimo, da realzijuemo šanse. Momci moraju malo da se smire, da ulaze u završnicu sa više koncentracije, verujem da u tom slučaju rezultat neće izostati – poručio je Milinković.

Sa druge strane Bratislav Živković rekao je da će njegova ekipa biti oslabljena za ovaj duel, a ulogu favorita je prepustio gostima.

– Dolazi Partizan posle dva kiksa kući i sigurno će biti teška utakmica gde će Partizan uz dodatne napore probati da dobije meč. Tu vidim i našu šansu da kroz neku mirnoću dođemo do pobede. Neće biti lako, favorit je Partizan, očekujem borbenu i tvrdu utakmicu u kojoj se nadamo da možemo da izvučemo neki pozitivan rezultat. Znamo da oni žele da odrede tok prvenstva, a mi u meč ulazimo bez trojice igrača Odite, Marka Jovanovića i Zlatkovića – kazao je Bratislav Živković, strateg Voždovca.

U 11. kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine u nedelju od 15 časova gostovaće ekipi Borca u Čačku.

Posle zaostalog meča šestog kola protiv Jagodine u sredu, crveno-bele vrlo brzo očekuje novo teško gostovanje, u kojem će cilj ponovo biti isti – pobeda. Međutim, za razliku od meča protiv “Ćurana”, svi u taboru Vojvodine nadaju se da će cilj ovoga puta biti i ostvaren.

– Pričamo to svaki put, ali opet moram da ponovim da Vojvodina na svakoj utakmici ide na pobedu. Evidentno je da kriza posle učešća u Evropi još uvek traje kod igrača, kao i kod svih nas, ali jedini lek i način da to prevaziđemo su pobede, jer one podižu i raspoloženje i samopouzdanje – rekao je Zagorčić i nastavio:

– Očekuje nas težak meč u Čačku, jer poznavajući trenera Lalatovića, znam da njegove ekipe na terenu izgledaju onako kakav je i on kao ličnost. Dakle, radi se o jednoj agresivnoj ekipi protiv koje nam neće biti lako, ali po onome što vidim u našoj svlačionici, igrači su svesni okolnosti u kojima se nalazimo i spremni su da idu na pobedu – istakao Zagorčić.

Sa druge strane, i u taboru Borca nadaju se pozitivnom rezultatu.

– Bez obzira na nešto slabije rezultate u poslednje vreme uloga favorita pripada kvalitetnom rivalu iz Novog Sada. Vojvodina je skup odličnih pojedinaca koji predstavljaju jak kolektiv i sigurno je da će u Čačak doći sa ambicijama da prekinu lošu seriju. I mi imamo svoju računicu, a to je da pre svega nastavimo seriju bez poraza koja traje već tri meča. Mislim da imamo snage i kvaliteta da pružimo jak otpor i uz pomoć navijača stignemo do pozitivnog rezultata. Imamo određenih kadrovskih problema, ali bez obzira na to očekujem da igrači koji istrče na teren daju svoj maksimum i pokažu još jednom da do sada ostvareni rezultati nisu slučajni – rekao je pomoćni trener Dragan Šarac.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Super liga Srbije, 11. kolo

Nedelja:

15.00 Borac – Vojvodina
15.00 Rad – Metalac
15.00 Radnički Niš – Jagodina
16.00 Voždovac – Partizan

Petak:

Čukarički – Mladost 0:1 (0:1)

Subota:

OFK Beograd – Spartak 2:0 (1:0)
(Dekanović 5, Jovanović 86 penal)

Crvena zvezda – Novi Pazar 2:0 (1:0)
(Grujić 45+3, Katai 90)

Radnik – Javor 1:1 (1:0)
(Ovusu 14 – Gafurov 56)

 

[/stextbox]

0
0

5 Komentara

  1. Лимени из Раткова чека ко запета пушка ! Доводи Драгана и још сто навијача !

    0
    0
    Odgovori
  2. Gazda Vozdovca se dogovorio sa Vucelom da puste partizan jer partizan ne moze da nadje trenera a grobari traze da ode Milinkovic…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter