U 11. kolu Superlige Srbije, ekipa OFK Beograda konačno je završila seriju loših rezultata.

Kao što je poznato, “Romantičari” su u subotu na Staroj Karaburmi savladali Spartak sa 2:0. 


Međutim, ovaj susret odigran je pod velom sumnje, pošto je Sindikat profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” posle susreta na svojoj zvaničnoj Fejsbuk strani saopštio da je javnost primetila određene nepravilnosti.

Spartak je na teren izašao u postavi Mirković, Alić, Klisura, Marinković, Tomović, Banjac, Jokić, Spremo, Uzoma, Živković, Fedin, a samo jedan od ovih igrača počeo je meč prošlog kola protiv Borca u remiju bez golova – Marinković.

Šta više, ako se pogleda postava iz pretprošlog kola u kojem su Subotičani izborili remi sa Radom (3:3), situacija je slična: pošto je tada počeo tek Uzoma, prenosi Blic.

Sve to prouzrokovalo je debate na temu regularnosti ovog susreta.

FOTO: Crop

FOTO: Crop

 

(yotube: SOS kanal)

Predsednik Sindikata, Mirko Poledica, izjavio je da celokupna javnost smatra da je meč namešten te da su na njegovu adresu stigle mnoge poruke tog tipa.

– Mi smo mnogo aktivni na društvenim mrežama i dobili smo ogroman broj poruka da se na meču OFK Beograd – Spartak događaju, najblaže rečeno, čudne stvari. U kafiću sam gledao prenos meča Totenhem – Mančester siti, a svi su pričali samo o utakmici koja se igra na Karaburmi, govorili da je nameštena, kako padaju kvote i slično – rekao je Poledica za “Sport”.

Na pitanje da li očekuje reakciju posle ove nove afere, Poledica se samo nasmejao.

– Šta je bilo posle meča OFK Beograd – Crvena zvezda? Ništa. Osim što su se svi smejali. Moje pitanje glasi: gde sve ovo vodi? Kada sam posle meča video na portalu statistiku ko je sve igrao za Spartak, odnosno ko nije… Bio sam zapanjen. Pa, nije Spartak Crvena zvezda koja ima 20 igrača i može da sastavi dva jaka tima. Da se razumemo, sve ovo je teško dokazati, ali ako država to hoće, onda i može – poručuje Mirko Poledica.