6
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT.RS

SUMNJIVO: Namešten meč OFK Beograg – Spartak? (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 27.09.15 u 10:32

U 11. kolu Superlige Srbije, ekipa OFK Beograda konačno je završila seriju loših rezultata.

Kao što je poznato, „Romantičari“ su u subotu na Staroj Karaburmi savladali Spartak sa 2:0. 

Međutim, ovaj susret odigran je pod velom sumnje, pošto je Sindikat profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ posle susreta na svojoj zvaničnoj Fejsbuk strani saopštio da je javnost primetila određene nepravilnosti.

Spartak je na teren izašao u postavi Mirković, Alić, Klisura, Marinković, Tomović, Banjac, Jokić, Spremo, Uzoma, Živković, Fedin, a samo jedan od ovih igrača počeo je meč prošlog kola protiv Borca u remiju bez golova – Marinković.

Šta više, ako se pogleda postava iz pretprošlog kola u kojem su Subotičani izborili remi sa Radom (3:3), situacija je slična: pošto je tada počeo tek Uzoma, prenosi Blic.

Sve to prouzrokovalo je debate na temu regularnosti ovog susreta.

FOTO: Crop
FOTO: Crop

 

(yotube: SOS kanal)

Predsednik Sindikata, Mirko Poledica, izjavio je da celokupna javnost smatra da je meč namešten te da su na njegovu adresu stigle mnoge poruke tog tipa.

– Mi smo mnogo aktivni na društvenim mrežama i dobili smo ogroman broj poruka da se na meču OFK Beograd – Spartak događaju, najblaže rečeno, čudne stvari. U kafiću sam gledao prenos meča Totenhem – Mančester siti, a svi su pričali samo o utakmici koja se igra na Karaburmi, govorili da je nameštena, kako padaju kvote i slično – rekao je Poledica za „Sport“.

Na pitanje da li očekuje reakciju posle ove nove afere, Poledica se samo nasmejao.

– Šta je bilo posle meča OFK Beograd – Crvena zvezda? Ništa. Osim što su se svi smejali. Moje pitanje glasi: gde sve ovo vodi? Kada sam posle meča video na portalu statistiku ko je sve igrao za Spartak, odnosno ko nije… Bio sam zapanjen. Pa, nije Spartak Crvena zvezda koja ima 20 igrača i može da sastavi dva jaka tima. Da se razumemo, sve ovo je teško dokazati, ali ako država to hoće, onda i može – poručuje Mirko Poledica.

0
0

6 Komentara

  1. UEFA ce vec stvari postaviti na PRAVO MESTO: PARTIZAN SAMPION, FK DEVASTIRANI U 4 LIGU da tamo igraju DERBI sa Slogom iz Petrovca na Mlavi, A SPARTAK (gazda Simovic je dugo godina imao sopstvenu sportsku kladionici, prvo pod nazivom to-to, a onda i pod drugim imenima..), DOK su terza i COKI imali dil sa JUSOM BULICEM (kocka, poker aparati i ITD ITD..), a kasnije i sa ACOM, a i sa svima ostalim…POD HITNO INTERNACIONALIZACIJA SRPSKOG SPORTA, MAFIJA I NJIHOVI PREDSTAVNICI U LIKU ABOLIRANIH SU UZELI MAHA I PRENELI SU NJIHOVEOPROBANE NAVIKE I STARE „MANIRE“ U KOMPLETAN SRPSKI SPORT !!! SPORT-SPORTISTIMA, POLITIKA-POLITICARIMA, A LOPOVIMA-TVORZA !!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  2. E moj Poledica, zar stvarno mislis da ce drzava ovo da ispita? Sam si rekao, mozemo samo da se smejemo, kao posle utakmice ofk-zvezda ili kao sto cemo se smejati posle utakmice spartak-zvezda. Uvek je bilo namestanja, tako je u svim ligama, ali nikada ovako bahatog i bezobzirnog, da cak i ne pokusava da se sakrije. Zasto je to tako, pa vrati se opet na tu drzavu koju pozivas da reaguje, tu ti lezi odgovor. Paklena trojka klubova se sprda na svojim utakmicama, a kada igraju sa nekim ko nije u njihovom kolu, onda je tu sudjenje kao na utakmicama zvezda-radnicki ili ofk-vozdovac. Sudije ce posle dobiti prelaznu ocenu i idemo dalje. To sto ce u Evropi neki Kairat ili Cernomorec da se izivljavaju nad nasim klubovima nema veze.

    0
    0
    Odgovori
  3. Пустите ви наклапања из кладионице ! Зашто се никад нису истражили наводи Матеуса о којима је писао у књизи ! Или бивших играча овог препоштеног клуба Аспрогениса и Боје као и Дмитровића.Значи бивши тренер и три играча од тог двојица твог клуба оптиже те за намештање и онда се то заташка ! Истина на сунце !

    0
    0
    Odgovori
  4. Убудуће свако првенство где партизан не освоји титулу да се прогласи као намештено ! Ми смо најпоштенији тако нам Лотара Матеуса,Аспрогениса и Пјера Боје. Иначе Спартак је пустио ОФК да би пустио и звезду јер циљ су им два узастопна пораза !

    0
    0
    Odgovori
  5. Dogovoreno je 3 za 3 . OFK,Jagodina i Spartak su ekipe koje najvise namestaju …naravno drzavna mezimica je tu neprikosnovena a Terza je organizator svih mahinacija

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter