0
Evropske lige

FERDINAND: Nije Teri najlošiji u Čelziju, već Nemanja Matić!

Objavljeno: 21.09.15 u 13:25

Igra Čelzija na početku nove sezone je ispod svakog nivoa, a legenda Premijer lige i Mančester Junajteda kao glavni problem vidi srpskog internacionalca.

Mnogi su bili kritički nastrojeni na odbranu Čelzija i kapitena Džona Terija, ali Rio Ferdinand ne misli tako.

– Morate da se setite da on ima 34 godine i da je imao dugu i uspešnu karijeru. Nekada morate da prihvatite činjenicu da starite, ali mislim da Teri nije sedeo na klupi i razmišljao “ovo je kraj”. On je odlučan, zna šta želi i siguran sam da će sačekati svoju šansu – rekao je Ferdinand i izneo svoje viđenje najvećeg problema.

– Čelsi je uvek bio solidna zajednica. Imali su zaštitu poslednje linije od veznog reda u vidu Nemanje Matića koji je igrao kao Klod Makelele prošle sezone. Ali, ove godine Matiću nedostaje intenzitet, izgleda veoma loše i to se reflekduje na odbranu – objasnio je legendarni štoper ‘gordog albiona’.

Ipak, veruje da je takva forma prolazna, jer ima poštovanje prema igri Nemanje Matića.

– Makelele i Matić su igrači sa kojima bi svo voleli da igraju. Oni zaustavljaju 50, 60 procenata lopti koja dolaze na vašu polovinu i to vam olakšava posao. Daje vam šansu da ostanete na svojim pozicijama i da branite vaš deo terena – zaključio je Rio Ferdinand.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter