1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Da li znate kako je Rambo Petković postigao najbrži gol u istoriji jugoslovenske reprezentacije!? (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 14.09.15 u 21:16

Maestro u kopačkama, u Brazilu ga porede sa legendarnim Zikom, što dovoljno govori o njegovoj veličini – Dejan Rambo Petković.  

Jedini san koji mu se nije ostvario jeste taj da obuče dres svoje reprezentacije Srbije, makar na nekoj prijateljskoj utakmici.

Dres nekadašnje reprezentacije Jugoslavije nosio je tek šest puta. Odatle i ova antologijska fotografija i to upravo u utakmici sa zemljom gde je stekao status božanstva.  

Rambo repka

23. septembra, 1998. godine, u Sao Luisu igrali su Brazil i Jugoslavija, utakmica završena rezultatom 1:1, Dejan Rambo Petković na terenu. Ovo je ujedno bio i njegov poslednji meč za reprezentaciju. 

Zanimljiva je činjenica da je Rambo na utakmicu doputovao u istom avionu kao i reprezentacija Brazila, pošto je tada igrao za brazilsku Vitoriju pa je morao da putuje u Sao Luis gde se utakmica igrala. 

Dejan Rambo Petković je dresu kadetske reprezentacije Jugoslavije, sa 15 godina, postigao jedan od najbržih golova u istoriji fudbala. Naime, na Kipru, Rambo se upisao u listu strelaca tek što se krenulo sa centra, lopta je putovala samo tri sekunde pre nego što je završila u mreži.

https://www.youtube.com/watch?v=0C7lnVH0NmU

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

1 Komentara

  1. Зато су фудбалери ту доле где јесу, а ватерполисти, кошаркаши и други нешто више на лествици….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter