1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SAVO PAVIĆEVIĆ: Srce će ubrzano da kuca, niko nije imun na taj huk s tribina

Objavljeno: 10.09.15 u 11:55

Fudbaleri Crvene zvezde, ali i njihovi navijači, sa nestrpljenjem očeku 149. prvenstveni susret sa najvećim rivalom, sa ekipom Partizana.

Deo onih navijača kojima je crveno-bela boja mnogo bliža srcu ima zebnju pred „večiti debi“ zbog činjenice da će trener Miodrag Božović u svom timu imati plejadu debitanata na najvažnijem meču srpskog klupskog fudbala.

Ipak, iskusni 35-godišnji štoper, Savo Pavićević, u razgovoru za Novosti, ističe da razloga za paniku nema.

– Nema potrebe da bilo ko strahuje, da brine šta nas očekuje. Treba da izađemo na teren i čeličnom voljom se borimo za svaku loptu u svakom duelu. Jedino tako se stiče sigurnost i vera u sopstvene mogućnosti. Ova družina ima kapacitet i kvalitet da se nadmeće sa crno-belima, koji znaju da igraju na rezultat – kaže Pavićević.

Kapiten crveno-belih u odsustvu Aleksandra Lukovića svestan je da bi bilo poželjno da se greške dovedu na minimalan broj.

– Niko od aktera ne može da ostane imun na atmosferu, huk sa tribina… Međutim, u fokusu mora da bude samo teren, namera da se nadmaši suparnik. U ovakvim predstavama ekipa mora da bude spremna na svaku zamku, bez obzira na činjenicu da se dobro poznajemo – poručuje Pavićević.

Ovaj defanzivac i dalje često pomisli na kiks na evropskom debiju ovog leta, u meču sa Kairatom.

– Vreme leči rane. Nije da se pravdam, ipak, pre moje reakcije kod isključenja njihov igrač je bio u ofsajdu. Pritom me je udario, pa mi je potekla krv iz nosa. Priznajem, bilo mi je potrebno vreme da se oporavim, da shvatim da sam napravio grešku koja je spletom okolnosti skupo koštala klub. Volim Zvezdu za njen grb „ginem“ i tako će da bude i u predstojećem derbiju – navodi Pavićević.

Iskusni defanzivac dobro zna odakle njegovom klubu dolazi najveća opasnost.

– Veoma su brzi i spretni u situacijama kada imaju slobodan prostor ili da pobegnu „jedan na jedan“. Moramo da stojimo blizu da pokušamo da presečemo proigravanja do njih ili da budemo spretniji kada krenu prema našem golu – smatra Pavićević.

On se osvrnuo i na činjenicu da na golu crveno-belih neće biti Predraga Rajkovića.

– Rajko je talentovan, pokazao je kvalitete u proteklom periodu. A Kahriman je zaslužio, posle godinu dana čekanja, da dobije priliku. Svi smo na istom zadatku i hoćemo da ispunimo očekivanja navijača. Pobeda jeste imperativ, mada bi nam i bod zadržao prednost u dugoj i napornoj trci za titulom – navodi 35-godišnji defanzivac.

Crveno-beli u derbi ulaze osokoljeni sa pet uzastopnih trijumfa u Superligi.

– Daćemo sve od sebe da i Partizan bude u našoj knjizi uspeha. Oprezni jesmo, ali znamo šta je naš posao – poručuje Savo Pavićević.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter