0
Fudbal

FOTO: Twitter

DAVID LUIZ: Brazil je spreman za kvalifikacije za SP u Rusiji

Objavljeno: 10.09.15 u 09:31

Fudbalski reprezentativac Brazila, David Luiz, ističe da njegov nacionalni tim već sada u ovom trenutku može da započne kvalifikacioni ciklus za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

U poslednjoj prijateljskoj utakmici „Karioke“ su prošle noći u Foksborou savladali domaću selekciju SAD sa ubedljivih 4:1 sa dva gola Nejmara, i po jednim Hulka i Rafinje.

– Odigrali smo predivnu utakmicu i spremno čekamo oktobar i početak kvalifikacija. Pobedili smo SAD na njihovom terenu, veoma kvalitetnu ekipu. Naučili smo da kontrolišemo igru i delujemo na visokom nivou u svim aspektima – istakao je štoper PSŽ-a, prenosi Goal.

U južnoameričkim kvalifikacijama za SP u Rusiji od oktobra ove do oktobra 2017. godine takmičiće se 10 reprezentacija: Kolumbija, Čile, Paragvaj, Argentina, Brazil, Ekvador, Venecuela, Bolivija, Peru i Urugvaj, četiri najbolje obezbediće direktno učešće, dok će petoplasirana igrati interkontinentalni baraž.

Brazil je na prošlogodišnjem prvenstvu kod kuće zauzeo tek četvrto mesto, nakon što je u polufinalu pretrpeo poraz od Nemačke (7:1), koja je kasnije osvojila šampionsku titulu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter