0
Evropske lige

FOTO:STARSPORT

ISTRAGA: Modrić saslušan u slučaju Mamić

Objavljeno: 04.09.15 u 20:08

Hrvatsko antikorupcijsko telo (USKOK) ispitivalo je fudbalera Reala, Luku Modrića, u vezi sa istragom koja se vodi protiv čelnika Dinama osumnjičenih za korupciju i utaju poreza.

Kako prenose lokalni mediji, Modrić je svedočio u vezi finansijskih detalja transfera u Totenhem iz 2009. godine, preneo je „Jutarnji list“.

Antikorupcijski tim sumnjiči predsednika Dinama Zdravka Mamića da je tim transferom nelegalno zaradio 7,7 miliona evra. Kako je navedeno, očekuje se da bude ispitan i defanzivac Liverpula Dejan Lovren.

USKOK je početkom jula pokrenuo istragu protiv Zdravka Mamića i njegovog mlađeg brata Zorana, inače trenera Dinama, optiženih za korupciju – primanje i davanje mita, utaju poreza i druga dela.

Mamići su osumnjični da su se ovim kriminalnim radnjama bavili od 2008. godine. Oni su bili i uhapšeni početkom jula, da su ubrzo bili pušteni na slobodu uz kauciju.

Pedesetšestogodišnji predsednik Dinama optužio je premijera, Hrvatske Zorana Milanovića, da ih je politički podržavao.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter