Legendarni fudbaler Crvene zvezde i Milana, danas prvi čovek Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević, odgovorio je potpresedniku FSS, Savi Miloševiću koji je nedavno javno negodovao na odluku Staniše Mandića da zaigra za A tim Crne Gore.

Puno prašine podigla je odluka napadača Čukaričkog, Staniše Mandića, da zaigra za A tim Crne Gore.


Možda odluka momka rođenog u Herceg Novom ne bi bila nimalo sporna da on pre toga nije prošao sve mlađe omladinske selekcije reprezentacije Srbije.

Upravo to mu je i zamerio Savo Milošević.

– Smatram da je Savo preterao sa izjavama. Shvatam da nije bio hladne glave dok je pričao o Mandiću, ali neke stvari nije smeo da izgovori. FSS nije njegovo vlasništvo. Šta će se dseiti ako ga on napusti kroz koju godinu? Ko će onda pravdati njegove reči? Staniša je sam odlučio da je Crna Gora pravi izbor za njega. Pa mladić se rodio u Herceg Novom!? – rekao je Savićević za Blic.

Savićević smatra da nije sporno ništa u odluci bilo kog igrača da zaigra za državu u kojoj je i rođen.

– Kako može da se radi o krađi igrača kada je sam odlučio da nastavi karijeru u Crnoj Gori. Da li smo se mi žalili kada je Petar Škuletić odlučio da će igrati za Srbiju? Reč je bila o najboljem strelcu Partizana i Superlige i on se naprasno odlučio da igra za Srbiju. Nijednu reč iz FSCG niste mogli da čujete. Mi poštujemo svačiji izbor, a tako bi trebalo i FSS – napominje Savićević.

Savićević naglašava da nije ni bio upućen u bilo kakve pregovore sa Mandićem.

– Samo sam dobio poziv od saradnika koji su me pitali šta mislim o njemu. Kada sam se složio da je u pitanju talentovan igrač, oni su završili sve oko transfera. Reč je o velikom talentu, što je dokazao i na Mundijalitu. Ovo je svakako veliki plus za reprezentaciju Crne Gore – istakao je Savićević.

Izjavu Save Miloševića možete pročitati ovde.