Osvajač zlatne medalje za Srbiju na SP za omladince i novi reprezentativac Crne Gore, objasnio je svoju odluku prilično emotivnom porukom.

 Staniša Mandić izazvao je veliku buru u srpskom fudbalu odlukom da dres Srbije zameni crnogorskim i to A selekcije, posle ne dobijanja poziva u mladu reprezentaciju Srbije od strane Tomislava Sivića.


Čak je i njegov ‘mentor’ iz omladinske reprezentacije koja je u junu pokorila svet, Veljko Paunović, izjavio da je savetovao Mandića da to ne čini, ali je mladi napadač prihvatio poziv Crne Gore i cele karijere će braniti njihov, umesto naš grb.

Na svom instagram profilu, uz sliku sa treninga nacionalnog tima Crne Gore, Staniša Mandić u emotivnoj poruci je objasnio razloge svoje odluke.

– Život nam otvara mnoge prilike za ostvarenje naših snova i kaže se da nam zapravo nudi onoliko prilika koliko ih mi želimo. Kako odrastamo i starimo, često žalimo za tim propuštenim prilikama. U životu je potrebno verovati u sebe, rizikovati, gubiti i pronalaziti sreću, učiti iz iskustva, ceniti sećanja i spoznati kako je svaki korak važan. Ali potrebno je biti spreman napraviti korak. Život je prekratak da biste čekali. Svaki dan je nova prilika da promenite svoj život. Svako veliko dostignuće počinje s odlukom za započinjanje. Verujte onom malom glasu unutar vas koji kaže ‘Šta bi bilo kad bi…’, i onda učinite to. Bićete iznenađeni koliko puta taj ‘Šta bi bilo kad bi…’ uspe. I niste obavezni uvek uspeti. Ali ste obavezni nastaviti pokušavati, dajte sve od sebe svaki dan i svaki dan ćete biti bolji od juče – napisao je Mandić.

 

A photo posted by SM7 (@s_mandic7) on