0
Fudbal

FOTO: Twitter, World Soccer Talk

ROBEN ODUŠEVLJEN: Neverovatan osećaj biti kapiten Holandije

Objavljeno: 29.08.15 u 09:09

Krilni napadač Bajern Minhena Arjen Roben, promovisan je u novog kapitena fudbalske reprezentacije Holandije.

Novi šef struke selekcije Holandije, Dani Blind, imenovao je Arjena Robena za kapitena njegove selekcije, dok je za njegovog zamenika proglašen Robin Van Persi.

Sjajni dribler nije krio emocije nakon što je saopštena da je postao kapiten reprezentacije, Roben je poručio da je to „nešto prelepo“.

– Ove odluke nisam donosio na osnovu njihovih fudbalskih veština. Van Persi i Roben su igrači koji imaju veliki uticaj na saigrače, zato su njih dvojica izabrani – obrazložio je svoju odluku Dani Blind, nekadašnji defanzivac Ajaksa i sadašnji selektor Holandije.

– Oni su dve različite ličnosti, a trenutno mi je potreban lider koji će predvoditi ekipu – dodao je Blind.

Roben nije krio emocije nakon promocije u kapitena „lala“.

– Ovo je nešto sjajno, nešto posebno. Čast je biti kapiten nacionalnog tima. To je nešto na šta mogu da budem ponosan – istakao je Roben.

– Ipak, moramo da budemo skoncetrisani na naše obaveze u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, to je jedino važno. Imamo kvalitet a na nama je da to pokažemo na terenu. Sve je u našim rukama, ne smemo da dopustimo sebi neke greške već moramo da uspešno privedemo posao kraju – poručio je Roben za Kicker.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter