2
Evropske lige

JAPANSKI CAR U KINI: Piksi preuzeo Gvanžu R&F i otkrio razlog prihvatanja novog izazova

Objavljeno: 28.08.15 u 20:43

Posle Japana, Dragan Stojković Piksi će pokušati da svoje fudbalsko znanje podeli i sa Kinezima.

Dragan Stojković Piksi trenersku slavu stekao je u Japanu, na klupi Nagoje, ali je sada rešio da svoje fudbalsko znanje proširi istokom, pa se prebacio u Kinu. Potpisao je ugovor sa ekipom Gvanžu R&F, koju su pre njega trenirali mnogi stručnjaci iz Srbije, poput: Dragoslava Stepanovića, Milana Živadinovića, Slobodana Santrača i Miodraga Ješića.

Na klupi kineskog superligaša će naslediti nekada velikog rivala na terenu, a sada kolegu trenera Kozmina Kontru, koji je dobio otkaz zbog loših rezultata. Piksi je na svojoj promociji otkrio i razlog prihvatanja novog izazova u Kini.

– Mnogi su me pitali zašto sam izabrao Kinu želeo sam da iskoristim snagu ove zemlje da promovišem fudbal, da radim na razvoju ovdašnje lige. Iako se tim susreće sa brojnim problemima i poteškoćama, daću sve od sebe da ostvarimo ciljeve što pre – izjavio je na promociji Dragan Stojković Piksi.

Gvanžu R&F se trenutno nalazi na 12. mestu najvišeg ranga takmičenja u Kini, sa 25 osvojenih bodova. Borba za opstanak biće glavni cilj Stojkovića na klupi novog kluba.

0
0

2 Komentara

  1. Japanski car u Kini, a ciganski DZELAT u Srbiji, mislim po BUDZET kluba.. DEVASTIRANOG.. POKRADENOG…UPROPASTENOG ZA SVA VREMENA OD SOPSTVENIH LEGENDI KLUBA.. .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter