0
Evrokupovi

VREMEPLOV: Znate li ko je i na kom meču postigao najbrži gol u istoriji Lige šampiona!? (VIDEO)

Objavljeno: 26.08.15 u 16:31

Milan je 2007. godine zaseo na presto Lige šampiona, sezonu je obeležio brazilac Kaka, a jedan čovek je postavio nove standarde i postao rekorder najbrže postignutog gola u istoriji ovog takmičenja, on je, Roj Makaj. 

Bajern Minhen je 7. marta, 2007. godine na Alianc areni ugostio Real Madrid u okviru revanš meča osmine finala (prvu utakmicu Madriđani su dobili rezultatom 3:2). Samo deset sekundi igre Bavarcima je bilo potrebno da dođu do rezultata koji im omogućava prolaz dalje. Roberto Karlos je lošim prijemom omogućava Salihamidžiću da mu lagano „ukrade“ loptu, potom je usledila asistencija za Makaja, koji je fudbalski, iz prve, šalje u nebranjeni donji desni ugao Kasiljasevog gola.

Na kraju su Bavarci slavili rezultatom 2:1, zbog gola više u gostima prošli su dalje. Ali ova utakmica ostaje svakako upamćena po rekordu koji je postavio Roj Makaj. 

https://www.youtube.com/watch?v=n2u5eud_tvE

Roj Makaj pored izvanrednih partija u minhenskom Bajernu, svoje najbolje fudbalske dane proveo je u dresu Deportiva, gde je bio član one čuvene generacije koja je osvojila Primeru. Uspeo je da ponese titulu najboljeg strelca Primere i osvoji zlatnu kopačku.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter