0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

ZAGORČIĆ: Biće teško napraviti čudo, ali ne i neizvodljivo

Objavljeno: 25.08.15 u 14:37

Pred revanš susret plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope Vojvodina – Viktorija Plzenj, koji se u četvrtak od 20.30 časova igra na stadionu „Karađorđe“, na današnjoj konferenciji za medije s novinarima su razgovarali šef struke Novosađana Zlatomir Zagorčić i kapiten tima Nino Pekarić. Podsećamo, češki tim je u prvoj utakmici pobedio rezultatom 3:0 i stekao veliku prednost.

– Imali smo u Plzenju priliku da vidimo da je Viktorija fenomenalan tim, koji igra agresivan i moderan fudbal. S druge strane, mi smo imali zdravstvenih problema pred tu utakmicu i do poslednjeg trenutka smo čekali da vidimo ko će moći da istrči na teren. To nas je malo pokolebalo. U četvrtak je pred nama novo iskustvo i siguran sam da smo spremni da pokušamo da uradimo ono što od nas retko ko očekuje i napravimo rezultatsko čudo. Biće to teško izvesti, ali ne i neizvodljivo. Potrebna nam je i pomoć navijača s tribina, jer sam siguran da su je ovi momci koji sada nose dres Vojvodine zaslužili. Igraju i igrace moderan i atraktivan fudbal i zato verujem da će tribine stadiona „Karađorđe“ ponovo biti ispunjene i da ćemo s njih dobiti dodatni stimulans, rekao je Zagorčić.

O zdravstvenom biltenu u ekipi pred revanš, Zagorčić je dodao:

– U zgusnutom ritmu odigravanja utakmica, konstantno imamo manjih zdravstvenih problema, ali je sada lakša situacija nego pred prvu utakmicu. Na osnovu današnjeg treninga, koji je jedino, zbog manje povrede, pred kraj napustio Radovan Pankov, moći ćemo da računamo na sve igrače. Jedino, zbog žutih kartona, neće moći da nastupi Aleksandar Stanisavljević.

Kapiten Nino Pekarić kratko je dodao na trenerove reči:

– Prednost Viktorije jeste velika, ali nije nedostižna. Pred nama je težak posao, ali se nećemo predavati i pokušaćemo da uradimo sve što je u našoj moći da nadoknadimo prednost gostiju, odnosno da ostvarimo istorijski rezultat.

U dosadašnjim evropskim nastupima fudbaleri Vojvodine su dva puta uspeli da nadokande velike minuse iz prvih susreta. Dogodilo se to u duelima s bečkim Rapidom, davne 1957. godine (0:3 i 4:1), odnosno u susretima s francuskom Bastijom, 1998. godine (0:2 i 4:0).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter