0
Evrokupovi

VREMEPLOV: Noć kada je Rikardo Kaka očarao svet bravurama na ‘Teatru snova’ (VIDEO)

Objavljeno: 23.08.15 u 17:26

Milan se 2007. godine revanširao Liverpulu u finalu Lige šampiona za čuvenu „Istanbulsku noć“, oba gola postigao je Pipo Inzagi, ali tu sezonu je obeležio Rikardo Kaka. 

Brazilac je te godine igrao u životnoj formi, „rosonerima“ je prokrčio put do „ušastog pehara“ (u finalu asistirao Inzagiju za drugi gol, koji je stavio tačku na meč).

Ostaje upamćeno njegovo izdanje protiv Mančester junajteda u polufinalu na „Old Trafordu“, postigao je gol koji je ušao u anale.

Tog 24. aprila 2007. godine. Kaka je u 37. minutu meča, pri rezultatu 1:1, na maestralan način nanizao čak trojicu igrača „crvenih đavola“ i lagano matirao Holanđanina. Iako Kakina dva gola na toj utakmici nisu bila dovoljna da Milan izbegne poraz ( 3:2 za Mančester), ovaj meč je obelezila njegova igra i sada već, taj legendarni pogodak. 

Podestimo, u revanš utakmici na „San Siru“, Milan je lagano pobedio Junajted, opet ih je „načeo“ Kaka, da bi pritom Sedorf i Đilardino postavili konačnih 3:0 i u velikom stilu ušli u finale. 

Rikardo Kaka je te 2007. godine poneo titule najboljeg strelca, igrača i osvajača Zlatne lopte.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter