0
Evropske lige

MURINJO O ‘PLAČLJIVOM’ BELGIJANCU: De Brujne je igrač koji vam svaki dan kuca na vrata i plače!

Objavljeno: 23.08.15 u 09:11

Gospodin ‘Specijalni’, kako glasi njegov nadimak u evropskom fudbalu, obožava da je u centru pažnje i ne prestaje da daje zanimljive izjave.

Govoreći o Belgijancu oko kojeg se sada otima pola Evrope, a koji je do pre samo neku sezonu nosio dres ‘plavaca’, Žoze Murinjo je objasnio zbog čega je tada prodao Kevina de Brujnea za ‘samo’ 17 miliona funti nemačkom Volfsburgu.

– De Brujne je igrač koji vam svaki dan kuca na vrata i plače kako želi da ide, tako da morate da odlučite brzo. Čelsiju je dobro išlo u to vreme i da je tada ostao, ne bi bio srećan ni motivisan i prodali bismo ga posle godinu dana za 50 odsto manje nego za šta smo ga prodali. To je u tom trenutku bio jako dobar posao – tvrdi Murinjo.

– Deluje sa strane da je to bio loš poslovni potez za nas, ali da je bio u Čelsiju a ne Volfsburgu, ne bi došao do ovog nivoa. Bilo je to kao zid. Nije bio spreman da se takmiči. Bio je uznemireni klinac, trenirao je jako loše. Uvek je govorio da je u životu trenirao, ali mu treba motivacija da dobro radi i da dobro igra utakmice. Andre Širle je bio sličan – objasnio je Murinjo.

Kao najveći pokazatelj dobrog poteza koji je napravio prodajom de Brujnea, Murinjo je naveo primer drugog Belgijanca u Čelziju, Edena Azara.

– Ako mislite da je to bila moja greška, onda je i moja greška da Eden Azar vredi više od 100 miliona funti. Ne mogu igrača da dovedem do određenog nivoa i onda ga ne uvodim u igru. Da sam uvodio De Brujna i Širlea, onda bi oni igrali za Čelsi, ali Azar ne bi – rekao je Žoze Murinjo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter