0
Evropske lige

VREMEPLOV: Oteran iz Junajteda zbog šamara Ronaldu, u svetu fudbala poznat kao ‘gol mašina’! (VIDEO)

Objavljeno: 19.08.15 u 15:04

Četvrti najbolji strelac u istoriji Lige šampiona, jedan od najboljih napadača koji su kročili na tlo travnatih terena širom sveta jeste Rud van Nistelroj.  

Dobre partije koje je Holanđanin pružao u dresu PSV-a, gde je za tri sezone na 91 utakmicu postigao 75 golova, nikako nisu mogle da promaknu Aleksu Fergusonu. Za Mančester junajted je trebalo da potpiše u leto 2000. godine, ali je zbog povrede taj transfer morao da se odloži. Stari lisac, Ferguson, imao je strpljenja, te je čekao godinu dana da se Rud van Nistelroj oporavi. Konačno je Holanđanin 2001. godine stigao na „Old Traford“, za tada rekordnih 19 miliona funti.

Brzo će se ispostaviti, da se isplatio svaki minut čekanja i svaka uložena funta, jer je ubrzo Van Nistelroj dobio nadimak „gol mašina“. Godinama je važio za najboljeg strelca „crvenih đavola“. Na 219 utakmica postigao je impresivnih 150 golova.

Njegova priča u dresu Mančester junajteda se završila na neverovatan način. Na jednom treningu, 2006. godine, Rud van Nistelroj je rekao Kristijanu Ronaldu da ne sme toliko da zadržava loptu u svom posedu. Došlo je do svađe, te mu je Holanđanin udario šamar, Ser Aleks Ferguson je stao na stranu Kristijanu izbacivši Holanđanina iz startne postave, iako je u tom trenutku bio najbolji strelac ekipe.

Rud je odlazeći sa tog treninga viknuo Ronaldu: „Idi plači svome tate“.

Ubrzo nakon tog ekscesa Van Nistelroj je napustio „Old Traford,“ a dugo vremena nakon njegovog odlaska sa Ostrva bio je u veoma lošim odnosima sa škotskim menadžerom, sa kojim se pomirio tek 2011. godine.

Podsetimo, nakon Mančester junajteda, Rud je igrao za Real Madrid, Hamburger i Malagu.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter