0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PLEJ-OF LIGE ŠAMPIONA: Partizan s BATE-om u borbi za novac, prestiž i slavu

Objavljeno: 18.08.15 u 09:55

Fudbaleri Partizana večeras od 20:45 sati u Belorusiji igraju prvi meč plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona sa belorusikim šampionom, BATE-om iz Borisova.

Nakon dosta muke crno-beli su otputovali u Belorusiju, pošto su juče imali velikih problema i na aerodromu „Nikola Tesla“ pošto im je kasnio let, ali i po dolasku u Minsk, zbog ondašnje procedure ulaska u ovu državu.

Partizan je već odradio prvi trening u Belorusiji, a navodno trener Zoran Milinković već u ovom momentu zna koji će tim izvesti večeras na teren.

Kojih god 11 fudbalera da pošalje na teren i na megdan BATE-u, svima u taboru „Parnog valjka“ jasno je koliki ulog ima ovaj meč. I to ne samo finasijski.

Naravno, nije mala stvar inkasirati 14 miliona evra samo od „pukog“ plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. Međutim, utakmice sa najjačim evropskim ekipama nešto su što bi, ako nije slučaj, moralo da predstavlja neopisiv motiv mladim igračima poput Andrije Živkovića, Saše Lukića, Nemanje Petrovića i drugih.

Od legendarne titule Crvene zvezde iz Barija u Kupu šampiona 1991. godine i nakon toga uvedenih sankcija, samo u dva navrata Srbija je imala predstavnike u Ligi šampiona. Oba puta je to bio Partizan: najpre u sezoni 2003-04, da bi potom isti uspeh bio ostvaren i 2010-11.

Svesni toga su i u stručnom štabu Partizana.

– Želja je da odigramo što bolji meč. Naspram sebe imamo veliki tim koji mnogo poštujemo, sam po sebi dovoljno govori podatak da BATE poslednje četiri godine ima tri učešća u grupnoj fazi Lige šampiona. Poseduju određeno iskustvo, već su navikli na velike utakmice – kazao je Milinković.

– To je vrlo kompaktan tim, vrlo kvalitetna ekipa koja ne gubi lako mečeve, to je generalna karakteristika. Svesni smo da ćemo morati da jako dobro i kvalitetno odigramo dva meča da bismo prošli dalje – podvukao je trener crno-belih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter