0
Evropske lige

BIŠEVAC: Ovde u Francuskoj ništa ne možeš da obećaš

Objavljeno: 17.08.15 u 22:46

Fudbaler Olimpika iz Liona Milan Biševac rekao je da je srećan što se  vratio na teren posle višemesečne pauze zbog povrede, a posebno što je odmah pokazao koliko je nedostajao timu u završnici prošle sezone.

Olimpik u prva dva kola ove sezone nije primio gol i osvojio je četiri boda, a srpski defanzivac proveo je na terenu svih 180 minuta i izabran u idealni tim 2. kola prvenstva Francuske zahvaljujući odličnoj partiji protiv Gengana (1:0).

– Nije lako vratiti se posle duge pauze, ali naporan rad, želja, upornost i sve ono što sam radio tokom rehabilitacije isplatilo se. Srećan sam što sam se vratio na teren i, što se kaže, opet šutiram loptu. Sve je u redu, ali predstoji još dosta rada, samo moram da nastavim ovako – rekao je Biševac, a prenosi ‘Lajn Srbija’.

Olimpik je prošle sezone pomalo neočekivano bio kandidat za titulu, na kraju je završio na drugom mestu, a ove godine očekuje se više.

– Dolaskom pojačanja klub je pokazao visoke ambicije, pa je opet cilj minimum Liga šampiona. Iskusniji smo godinu dana, ali sada se drugačije gleda na nas. Prošle godine smo mnoge iznenadili, ove javnost drugačije gleda na ekipu. Nemamo pravo na grešku, moramo bar da ponovimo prošlu sezonu, ako ne i više – smatra pouzdani štoper.

Iako u prva dva kola Lion nije primio nijedan gol, Biševac tek ošekuje napredak tima.

– Nismo sada u nekoj dobroj formi, još jurimo naš ritam iz prošle sezone, ali na dobrom smo putu. Očekuje nas dosta utakmica, u septembru počinje i Liga šampiona, mislim da ćemo tada biti u pravoj formi, ali očekuje nas još dosta rada. Još neke stvari treba da se slože da bismo pronašli našu igru iz prošle sezone – istakao je Biševac, dodajući da u Francuskoj predstoji zanimljivo prvenstvo.

– Najveći favorit je Pari Sen Žermen. Deluju mi spremnije i jače nego prošle godine, što su i pokazali u prvim utakmicama. Oni su favorit broj jedan, doveli su i Di Mariju, njihov cilj je Liga šampiona, da stignu bar do finala, a mi smo tu iza. Marsej ima problema, i sa trenerom i sa timom. Otišlo im je dosta igrača, nisu doveli neka pojačanja, ali to je veliki klub, izvući će se iz toga. Bordo i Sent Etjen su ekipe koje će se takođe boriti za vrh. Biće zanimljivo ovde u Francuskoj ništa ne možeš da obećaš – analizirao je Biševac rivale. 

Sredinom prošle decenije Olimpik iz Liona bio je konstantni učesnik Lige šampiona, redovno je igrao i drugu fazu, ali je potom usledio period bez borbe sa najboljim klubovima Evrope, da bi se popularni ‘lavovi’ opet vratili u elitu.

– Ove godine smo se na sreću svih, navijača, igrača i čelnika kluba opet vratili. Nedostaje nam iskustvo u tom takmičenju, ali sa željom i motivacijom zbog velikih utakmica radujemo se tome. Mi ćemo se truditi da odigramo što je bolje moguće, prvi korak je bar da prođemo grupu – zaključio je Biševac.

Tridesetjednogodišnji Biševac odigrao je za nacionalnu reprezentaciju Srbije 19 utakmica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter