4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BURA OKO PARTIZANA: Hrvatska poslanica pisala Platiniju, preti i obraćanju Evropskom parlamentu!?

Objavljeno: 14.08.15 u 10:10

Poslanica Hrvatske u Evropskom parlamentu Ruža Tomašić uputila je danas pismo predsedniku Evropske fudbalske unije Mišelu Platiniju u kojem je izrazila nezadovoljstvo što je UEFA Partizanu odobrila minut tišine zbog obeležavanja dve decenije od progona Srba iz Hrvatske u vojnoj akciji ‘Oluja’.

Tomašić koja je i predsednica Hrvatske konzervativne stranke, u pismu je navela da se takvim potezom Uefa ogrešila o politiku krovne fudbalske organizacije, FIFA, i pravosnažne presude međunarodnih sudova, prenela je Hina.

Ona je podsetila da je 19. novembra 2013. godine na utakmici baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Brazilu između Hrvatske i Islanda na stadionu Maksimir transparent sadržaja ‘Zapamtite Vukovar’ morao da bude uklonjen, a hrvatski reprezentativac Josip Šimunić drastično kažnjen sa deset utakmica suspenzije ‘zbog skandiranja političkih poruka nakon završetka iste te utakmice’.

– Iako Vam je, verujem, minut tišine na utakmici Partizan-Steaua predstavljen kao humani čin odavanja pijeteta ljudskoj patnji, reč je eklatantnom primeru korišćenja sporta u političke i propagandne svrhe – navela je ona.

– Naime, svi međunarodni sudovi koji su presuđivali o vojnoj operaciji ‘Oluja’ utvrdili su da nije bilo organizovanog proterivanja srpskih civila u sklopu ili nakon operacije, već da se radilo o organizovanoj evakuaciji koju je zamislilo i sprovelo vođstvo tzv. Republike Srpske Krajine – istakla je Tomašić.

Tomašić je od Platinija zatražila da sprovede ‘unutrašnju istragu’ zbog tog slučaja.

– Ako odlučite da za tim nema potrebe i time podržite politizaciju i dvostruke kriterijume u evropskom fudbalu, biću prisiljena da pokrenem ovo pitanje u Evropskom parlamentu – piše u pismu Tomašić upućenom predsedniku Uefa.

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Steaue, koja je odigrana 5. avgusta u Beogradu, počela je minutom tišine. Crno-beli su to zatražili od UEFA, a ta organizacija je odobrila.

0
0

4 Komentara

  1. Ma mozez da se zalis kome hoces sta je tu lose uradjeno sem sto je odata posta stradalih od ustasa. A Platiniju mozes samo da mu podudlas to bi bilo najbolje.

    0
    0
    Odgovori
  2. Jos malo ce pricati da su Srbi Srbe istjerali uh kako sam ljut na neke Srba. Svi mi znamo sta je i kako je bilo, kakva njihova vojska i ona stvar da im nije bilo Nato pakta, pa bombarduje polozaje sacice srba, dvoglavi orao bi se i danas viorio na Kninskoj tvrdjavi tamo gdje mu je i mjesto

    0
    0
    Odgovori
  3. Hahahahahah,kako ste smejsni!
    A vi sto ste ubijali srpski narod ,sto ste sprske zene i majke silovali,mucili,tukli….to nikom nista jel
    Ne mozete vi da zabranite da Srpski narod obiljezava „oljuju“,jer je to jedna od najvecih tragedija koja je zadesila srpski narod.
    Vi sto svuda sirite nacizam to nikom nista,jos kao ne znaju ko je iscrtao kukasti krst(svastiku) na teren,kako da ne
    Sve vi dobro znate,samo se pravite blesavi
    To ako vama smeta minut cutanja na utakmici Partizan-Steua to je vas problem
    UEFA je to odobrila i tacka
    Da vas posjetim utakimice kad je vas fudbaler vikao „za dom spremni“ ,jel se onda Srbija zalila
    Isticete svuda vase nacisticke parole,svuda vicete „za dom spremni“, aonda se pravite ludi,kao viste fin narod ,posten ,nikad nikom niste ucinili zlo,hahah to mozete da pricate nekom drugom
    Vi ste najpodmukliji narod na svijetu,uvjek ste bili i uvjek cete biti

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter