0
Evropske lige

VREMEPLOV: Kako je Bobo Vijeri golovima opelješio sopstvenog dedu?! (VIDEO)

Objavljeno: 11.08.15 u 20:47

Jedan od onih igrača zbog kojih se zavoli neki klub i fudbal kao igra. Imao jači udarac glavom, nego neki igrači nogom. U levoj nozi posedovao je top. Sposoban da jednim potezom reši utakmicu, i to na maestralan način – Kristijan Bobo Vijeri.

Jedan od retkih koji je igrao za četiri velikana Italijanskog fudbala: Juventus, Lacio, Inter i Milan. Prava gol mašina postaje u dresu „neroazura“ gde je na 143 utakmice postigao 103 gola.

Jednu sezonu proveo na pirinejskom poluostrvu u dresu Atletiko Madrida, i odmah poneo titulu najboljeg strelca lige. Imao je 100 % učinak, na 24 utakmice postigao isto toliko golova.

Kada je Bobo Vijeri 1989. godine počeo da igra fudbal u tada trećeligašu Pratu, dobio je obećanje od dede, da će za svaki postignut gol dobiti 5000 lira. Međutim, deda je posle samo dve utakmice bio prinuđen da smanji nagradu na samo 1000 lira.

– Ojadio sam dedu, te godine sam bio bogatiji za 35.000 lira – priseća se Vijeri.

Legendarni gol u dresu Atletika protiv PAOK-a:

Maestralni pogodak u dresu „neroazura“:

Gol u dresu Atalante, pred kraj karijere, dokaz da je klasa večna:

Vijeri je u karijeri promenio čak petnaest klubova, nigde se nije zadržao duže od godinu dana, sam u dresu „neroazura“, za koji je nastupao 6 sezona i postao prava gol mašina, i tako ostaje upamćen kao jedan od najboljih strelaca kog su Apenini ikada imali.

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter