4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MATIĆ: Zvezda je favorit, nema poraz u prvenstvu

Objavljeno: 11.08.15 u 14:29

Pred Čukaričkim je siguno jedno od najtežih gostovanja ove sezone. „Brđani“ odlaze na stadion Rajko Mitić, gde će u utakmici 5. kola odigrati meč protiv Crvene zvezde koja je u prethodne četiri prvenstvene utakmice ostvarila dve pobede i dva puta igrala nerešeno.

Crveno-beli su jedini tim bez poraza u šampionatu i imaju bod više od Čukaričkog. Pred utakmicu, medijima su se obratili trener ekipe sa Banovog brda Vladan Milojević i kapiten Igor Matić.

– Igramo protiv kandidata za titulu. Zna se dobro ko je Crvena zvezda. U poslednje vreme su u nekim svojim problemima, ali je činjenica da imaju kvalitetne igrače, dobre pojedince, stiglo je i mnogo dobrih stranaca, pobedili su na Vračaru Voždovac sa 3:2. Oni traže hemiju kroz utakmice i podižu formu. Za nas je svaki meč važan. Sa takvom filozofijom igramo već neko vreme. Posebno me raduje, verovatno kao i moje igrače, da će biti prelep ambijent. Očekuje se dvadesetak hiljada što bi bilo sjajno. Utakmice između Zvezde i Čukaričkog su uvek bile zanimljive. Digli smo se malo posle meča protiv OFK Beograda. Igra sigurno nije takva kakvu očekujem. Čukarički ima dosta prostora što se tiče poboljšanja forme. Opet, početak je prvenstva, ima da se igra još mnogo. Trenutno nemamo kadrovskih problema, svi su igrači spremni za meč protiv Crvene zvezde. Još jednom bih naglasio da sam ponosan na Stojiljkovića i Brežančića i na transfere koji su ostvarili. Nemam nikakvu dilemu da su kvalitetni igrači i da će dobro predstavljati srpski fudbal. Želim im sve najbolje u svoje lično, sigurno u ime kluba i igrača – rekao je Milojević na početku konferencije.

– Očekuje nas derbi kola. Volim takve utamice. I prošle sezone smo pokazali koliko su dinamične utakmice između Zvezde i nas. Dobrog fudbala tu ima. Ali pred nama je novi meč i svaka utakmica je sama za sebe. Što se tiče Zvezde, ne bih koristio velike reči, oni su sigurno favoriti u ovom meču. Govori se o nekoj njihovoj krizi rezultata. Možda ima krize unutar kluba, ali ja lično krizu rezultata ne vidim. Nemaju poraz u prvenstvu, osvojili su osam bodova. Sigurno da im pripada uloga favorita. Mi imamo svoje nade, ambicije i želje. Trudićemo se da odigramo kvalitetan meč i da probamo da dođemo do dobrog rezultata – izjavio je Matić

Prošle sezone Čukarički je na stadionu Crvene zvezde odigrao 0:0. Na Banovom brdu je bilo 2:0 za domaćina…

– Zvezda igra kod kuće, pred svojim navijačima, biće prema nekim najavama mnogo publike. Prošle sezone smo ostvarili pozitivan skor protiv njih i to će sigurno biti dodatni motiv za Zvezdu. Vidim i po izjavama nekih njihovih igrača da smo im dužnici zbog prošle sezone. Mi moramo da gledamo u svoje dvorište. Iskreno verujem da možemo do pozitivnog rezultata. Ne bi bilo normalno da razmišljamo negativno. Nadam se dobroj utakmici i jednom spektaklu. Neka pobedi bolji. Na kratko bih se kao i šef osvrnuo na odlaske Breže i Stojiljka kojima bih takođe poželeo mnogo uspeha u novim klubovima. Oni su to zaslužili i nadam se da će ostvariti dobre karijere u inostranstvu. Koga nema bez njega se mora i može. Verujem da ćemo nastaviti jedan dobar niz u odnosu na prošlu sezonu, uz možda iskorak više. Dugo je prvenstvo, ima mnogo mečava. U Srbiji je često od očaja do sjaja. Kad se izgubi jedan meč, ništa ne valja. Čim se dobije sledeći, sve je sjajno i bajno. Potrebno je igrati, napraviti kontinuitet. Verujem da naš tim može da ponovi uspeh iz prošle sezone – smatra Matić.

U poslednje vreme ni jedna konferencija za medije Čukaričkog nije prošla bez pitanja o odlascima i dolascima igrača što je i logično obzirom na to da je u toku prelazni rok koji se završava krajem meseca.

– Kad je reč o transferima, u našem klubu se tačno zna ko šta radi. Ako pitate za Slavoljuba Srnića, na njega računam kao na člana našeg kluba. On se maksimalno profesionalno ponaša. Ako dođe ponuda koja je zadovoljavajuća za sve strane, što se mene lično tiče, biće mi drago. Ne samo zbog njega, nego i ostalih igrača, jer u nekom momentu mora da dođe trenutak rastanka. To je normalno. U fudbalu uvek tražite nove izazove. Prelazni rok je do 1. septembra. Ima vremena. Mogu da vam kažem da u ovom trenutku računam na Slavoljuba Srnića kao i na ostale igrače. Odlasci u fudbalu mogu da se dogode “preko noći”. Fudbal je nepredvidiv. Videćemo šta će da bude do kraja. U svakom slučaju prilagođavaćemo se okolnostima. Ima mnogo igrača koji zaslužuju šansu. Negde je na pravi način Andrija Pavlović nadomestio poziciju Stojiljkovića. Trenerski posao je takav da morate da ga radite non stop. Bilo bi super da postoji automatski pilot koji bi to radio umesto mene, ali to nije moguće. Na meni je i stručnom štabu da sa igračima koji ostanu napravimo najbolji mogući tim i da budemo na zacrtanom putu.

Prvenstvo je dugo. Zna se da dobrih igrača nikada nije dosta, ali ja u ovaj tim imam veliko poverenje. Da li će biti dolazaka? Sigurno da hoće. Nemam akutni problem ni na jednoj poziciji. Gledaćemo da u svakoj liniji dovedemo po jednog igrača, ali ne po svaku cenu. Biće to igrači koji će povećati fudbalski kvalitet tima. Naročito vodimo računa o njihovom karakteru i ljudskim osobinama. Da imaju crte pobednika, da izgaraju za ekipu i da neki svoj ego stave u funkciju kolektiva. Uskoro ćemo potpisati ugovor sa Nikolom Karaklajićem. On je dete Crvene zvezde, 1995. godište. Perpsektivan igrač. Prošao je lekarske preglede. Ne znam koliko ću na njega moći da računam za utakmicu protiv Crvene zvezde. Bio je u omladinskoj reprezentaciji, ima kvalitet. Ostalo je na njemu. To je sve što za sad mogu da kažem o Karaklajiću i o dolascima igrača u Čukarički – konstatovao je Milojević.

Meč Crvena zvezda – Čukarički, počinje u 19 časova uz direktan prenos na televiziji Arena sport 5.

0
0

4 Komentara

  1. Da se novac (17 000 000 eur) koji Crvena dobija od drzave rasporedi ravnomerno svim klubovima, nasa liga bi bila u 10 najjacih u Evropi

    0
    0
    Odgovori
  2. Kad bi se vodilo racuna o sportu, i kad bi drzava prestala da se mesa, i sankcionisala Zvezdu.. Sad bi igrali u trecoj ligi.. Sponzorusa nesudjeni cetvrtoligas..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter