0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

TALENTI SA ASOVIMA: Igrači Čuke posetili novi kamp ‘Srbija te zove’

Objavljeno: 06.08.15 u 11:28

U organizaciji Sportskog saveza Srbije počeo je sa radom kamp za talente iz dijaspore “Srbija te zove”.

Šezdeset fudbalskih nada iz čak devet država: Austrije, Nemačke, Francuske, Švedske, Italije, Kanade, Makedonije, Crne Gore i Srbije, do 9. avgusta na terenima Sportskog centraPrestiž” u Beogradu pokazaće šta znaju.

Na otvaranju kampa, mlade fudbalere posetili su šef stručnog štaba FK Čukarički Vladan Milojević i fudbaler kluba sa Banovog brda, zlatni “orlić” sa Novog Zelanda Staniša Mandić, kao i predstavnici Sportskog saveza Srbije, Dane Korica i Nemanja Svjetličić i direktor Zavoda za medicinu sporta Goran Bojović.

– Sportski savez Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Šoštarom želi da i ovaj kamp protekne u najboljem redu i hoće da sa vama na ovaj način bude u kontaktu sada, a i u budućnosti kada, nadamo se, budete igrali u velikim evropskim klubovima. Hvala vam što ste došli, čuvajte Srbiju i uživajte na terenu, istakao je Korica na otvaranju.

Trener Čukaričkog Vladan Milojević pozdravio je mlade talente i rekao da je posebno motivisan što je pred njima.

– Gledam vas i vidim sebe kao klinca. Vi ste nešto najvrednije što Srbija ima, ali mnogo stvari će zavisiti samo od vas. Sećam se svog detinjstva, kada sam sanjao da zaigram u velikom klubu i te snove ostvario. Treba samo vredno da trenirate, slušate trenere i roditelje i verujete u sebe. U tom slučaju nešto ćete napraviti, a u to ne sumnjam – rekao je najperspektivniji trener Superlige Milojević, inače bivši igrač Crvene zvezde i Panatinaikosa.

Veliku pažnju dečaka privukao je Staniša Mandić, sa kojim su se slikali gotovo svi polaznici kampa “Srbija te zove”.

– I ja sam nekada bio učesnik raznih kampova, baš kao vi sada. Samo verujte u sebe, kao što sam i ja verovao da ću uspeti i to će vam se ostvariti. Želim vam da u budućnosti zaigrate za sve reprezentativne selekcije i budete uspešni – posavetovao je mlade talente Mandić.

Na kraju, polaznici kampa su postavljali pitanja Mandiću i Milojeviću.

“Gde bi voleo da nastaviš karijeru?”, bilo je jedno od pitanja upućenih “zlatnom orliću”.

-U inostranstvu, kao iz topa odgovorio je Staniša.

“Kakav je bio osećaj posle osvajanja sveta na Novom Zelandu”?

-Fenomenalan!

“Ko ti je bio idol”?

-Obožavao sam Tijerija Anrija.

“Gde si počeo karijeru”?

-Sa pet godina u Igalu.

“Koliko dnevno provodiš vremena na terenu”?

-U pripremnom periodu imam dva treninga dnevno, a tokom prvenstva jedan”

Vladana Milojevića, mališani su između ostalog, pitali da li Čukarički može već ove godine da pretekne Zvezdu i Partizan u borbi za titulu?

– Nije važno da li ćete da pobedite Zvezdu, partizan, Real… Svaki dan na treningu morate da date maksimum. Prvenstvo je dugo, nekad igrate dobro, a ne pobedite, a nekad i ne zavisi sve od vas.Trudićemo se da damo maksimum, pa ako pobedimo bićemo srećni, a i ako izgubimo, opet ćemo biti srećni jer smo dali sve od sebe. Mi u Čukaričkom, ućivamo u svakom treningu i svakoj utakmici, pa dokle doguramo. Nikad nisam imao velike reči, imao sam snove, koje ostvarujem.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter