8
Domaći fudbal

Foto: STARSPORT

SVE ILI NIŠTA: Partizan sa Steauom juri novac, slavu, mirniju budućnost…

Objavljeno: 05.08.15 u 10:31

Fudbaleri Partizana večeras od 20:30 sati u Humskoj igraju revanš meč treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona sa rumunskom Steauom.

Kao što je svima dobro poznato, prvi meč u Bukreštu završen je rezultatom 1:1 a crno-beli su primili jeftin gol kojim su sebi samo zakomplikovali situaciju.

Zakomplikovali – da, ali napravili „Rubikovu kocku“, zagonetku koju je teško rešiti, ipak – ne.

Nakon „prvog poluvremena“ u Rumuniji i najveći pesimisti među navijačima „Parnog valjka“ imali su razloga za osmeh na licu.

Jer Partizan je igrao dobro, na momente je diktirao tempo, a osim gorčine zbog primljenog gola slika koja je sa tog meča ostala jeste da srpski šampion ima sve kvalitete za prolaz u naredu, plej-of fazu.

U ostalom, tome u prilog govore i pozitivne izjave pred meč iz tabora crno-belih.

– Uvertira za meč je sjajna pošto se očekuje pun stadion. Svesni smo našeg zadatka, snage protivnika i spremni smo za meč. Pokušaćemo da nametnemo naš ritam igre, iako znamo da Steaua igra bolje u gostima. Partizan će i u sredu biti ofanzivan kako bi postigao gol i pobedio – rekao je Milinković na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Partizan u duelu sa Steauom juri, kao što je navedeno, plasman u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Osim slave, UEFA će bogato nagraditi klub iz Humske, kao i svakog drugog predstavnika koji bude „dogurao“ do ove runde, pošto bi se u tom slučaju u kasu crno-belih slilo nimalo zanemarljivih 5,5 miliona evra.

Ne treba posebno naglašavati u kakvim uslovima egzistiraju srpski klubovi pošto tu priču kao pokvarenu ploču cvrkuću i ptice na granama. U ostalom, u kakvom stanju se nalazi zemlja dovoljno je pitati „random“ stanovnika koji jedva „krpi“ kraj sa krajem.

Ipak, osim novca, važan je i onaj, pomalo zaboravljeni, sportski aspekt. Aspekt ulaska u grupnu fazu elitnog takmičenja, prilike da se stadion u Humskoj još jednom pretvori u centar najvećih sportskih bitaka sa evropskim velikanima poput Reala, Barse, Porta, Bajerna i ostalih giganata iz svih zemalja „Starog kontinenta“.

Do tog trenutka, međutim, ostalo je još mnogo. A da bi se tako nešto i moglo dogoditi, „Parni valjak“ prvo mora da „nastavi da melje“ i da „samelje“ otpor neugodnih Rumuna. A oni u Srbiju nisu došli sa namerom da polože oružja.

Ovaj meč je veoma značajan za obe ekipe, ne samo za nas. Odlično smo se pripremili, svesni smo da imamo šanse da se kvalifikujemo, potreban nam je gol. Moramo da budemo strpljivi i nadamo se pobedi, šanse su 50-50. Mnogi su pričali da je Partizan bio bolji, ali mi mislimo drugačije. Primili smo izveštaj gde smo mi dominirali, u posedu lopte, duelima i šansama. To nas uverava da će biti otvoren meč i radujemo se punom stadionu – naveo je Pedracini.

Upravo zbog svega navedenog večerašnji duel Partizana među navijačima ovog kluba označen je etiketom „meča sezone“, urađene su pompezne najave za duel, a da li će šampion Srbije imati šansu da se bori za „mušemu u Humskoj“ saznaćemo tek večeras…

0
0

8 Komentara

  1. ау, брате, шта направише од једне утакмице!!! Хаос!!!
    Па није последња у животу, и после ове утакмице играће се фудбал и Партизан ће побеђивати и, далеко било, губити.
    Зашто оволики притисак на клуб и играче? Да теже уђу у меч? Да се теже сконцентришу на оно што их чека на терену?
    Благо вама који мислите да ће то бити отаљавање посла и лака победа. Тешко мени који гледам и читам то и чекам последњи звиждук утакмице да бих знао на чему је мој Партизан.
    У сваку Партизанову утакмицу улазим са песмом – и када не будеш први ти…. а од играча САМО тражим да оставе срце на терену на начин на који бих га ја оставио да играм у светом црно-белом дресу!!!!
    Дајте мало мира играчима!!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. ljudi ima jos jedno kolo kvalifikacija do grupne faze ne znam sta je sa ovim „novinarom“?

    ako prodju ovo kolo, ide zreb 10 pobednika iz ovog kola i 10 ekipa iz bundle liga koje imaju 3+ predstavnika + pobednig lige evrope

    e ako tu izgube idu u ligu evrope direktno, cifra od 5.5 miliona na osnovu nagrada nije tacna ako ovaj „novinar“ ume da izracuna udeo u tv pravima onda hotsport.rs svaka cast imate maga.

    0
    0
    Odgovori
  3. Kad god smo ovako bili optimisticni pred neku vaznu utakmicu na kraju smo ostali praznih saka.Nista nije na nasoj strani.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter