0
Domaći fudbal

FOTO: twitter.com/AZAlkmaar

RAJKO BREŽANČIĆ: Hvala Čuki, odlazim ponosan i zadovoljan

Objavljeno: 05.08.15 u 10:10

Posle dve godine u dresu kluba sa Banovog brda došao je trenutak rastanka. Iz Čukaričkog je otišao jedan od najboljih i najpouzdanijih fudbalera, prvi zamenik kapitena, Rajko Brežančić.

Kao što je poznato, ovaj momak karijeru nastavlja u holandskom AZ Alkmaru. Ugovor je posle uspešno obavljenih lekarskih pregleda potpisao na tri godine.

– Šta da kažem osim da sam zaista presrećan. Uslovi su odlični, radi se o izuzetno dobro organizovanom klubu koji godinama unazad ostvaruje zapažene rezultate. Prošle sezone AZ je bio treći što je za veliko poštovanje, jer reč o jednoj od najjačih evropskih liga u kojoj su se dokazali brojni srpski igrači. Hoću da se zahvalim svima u Čukaričkom, od vlasnika gospodina Dragana Obradovića, sportskog direktora Vladimira Matijaševića, prijatelja kluba Uroša Jankovića, trenera Vladana Milojevića, saigrača, ostalih u stručnom štabu štabu i zaposlenih u klubu, pre svega na ljudskom i porodičnom odnosu, u kojem smo se svi na kraju ponašali kao profesionalci svesni odgovornosti koju imamo – kazao je Brežančić za klupski sajt Čukaričkog.

– Prošli smo mnogo toga zajedno, bilo je zaista divnih momenata, pogotovu prošle sezone. Čukarički će za mene uvek ostati klub kojeg ću se rado sećati i ko zna, možda se jednog dana opet vratim na Banovo brdo. Verujem da smo svi zajedno napravili dobar posao ovim transferom koji na jedan poseban način pokazuje da Čukarički izrasta u ozbiljan evropski klub – rekao je Brežančić.

Brežaničić se na kratko osvrnuo i na početak sezone Čukaričkog, gde se još jednom vratio na evropski rezultat.

– Znam da je ostao gorak ukus, jer nismo uspeli da prođemo Gabalu. Svi maštali o tome da ćemo igrati bar za stepenik više u Evropi u odnosu na prošlu sezonu. To se nažalost nije dogodilo i važno je da se gleda napred. Čukarički je klub koji mora da ima samo najvišu ambiciju bez obzira na sve i čvrsto verujem da su loši rezulati prošlost i da će momci već za vikend krenuti u pobednički niz. Od srca Čukaričkom želim sve najbolje u nastavku sezone kako u prvenstvu tako i u kupu – poručio je Brežančić koji će za AZ Alkmar uskoro i debitovati.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter