Defanzivni vezista Barselone, Havijer Maskerano (31) nema apsolutno nikakvu nameru da se vrati u Premijerligu, već želi karijeru da nastavi – na Apeninima.

Jedan od stubova Barsine defanzive, četvrti zamenik kapitena katalonskog kluba, voleo bi pre kraja karijere da se okuša u – Seriji A. Trenutak odlaska mogao bi da bude jako blizu, bliži nego što bi želeli navijači vladajućeg šampiona Evrope.


– Maherano bi voleo da se oproba u Seriji A. Razgovarao sam s njim i njegovim menadžerom i rekli su mi da mu dogovorim igranje u nekom velikom italijanskom klubu. Želi tamo da završi karijeru – rekao jeza “Tuttosport”, Gustavo Maskardi, italijanski menadžer koji je sredio transfere Iturbea u Romu i Dibale u Juventus.

– Maskerano je fasciniran Italijom i želeo bi tamo da ostavi trag nakon nastupa u Premijer ligi i osvajanja svih trofeja u Španiji. Nije tu reč o novcu jer da jeste, onda ne bi odbio bogate ponude iz Premijerlige i Lige 1 u kojoj ga je tražio  PSŽ.  Havijer ima sjajan odnos s predsednikom Bartomeuom i ne bi imao problema, dobio bi dozvolu za transfer posle svega što je dao Barsi – podvukao je Maskardi.

Maskerano bi tako mogao da zaigra u Milanu, Interu, Romi ili Juveu, ali “Stara dama” je trenutno najjača i verojatno bi Torino bio naredna njegova destinacija. Karijeru je počeo u River Plati, nastavio je u Korintijansu, a pre odlaska u Liverpul je igrao za Vest Hem.