Poznati sportski novinar Dejan Anđus, dobro upoznat sa dešavanjima u Fudbaskom klubu “Crvena zvezda” izjavio je da je Nebojša Čović pokušao da preuzme klub, ali da u tome nije uspeo i da će zbog toga snositi posledice.

Nebojša Čović je izveo neshvatljiv poduhvat da osvoji fudbalski klub Crvena zvezda iako mu konstelacija snaga u istom nije išla u korist. Terzić i Kokeza su postavljeni da konsoliduju klub, dobro rade, a Čović je udario na njih. Bacio im je rukavicu u lice i izgubio. Prosto je nezamislivo kako je to hteo da uradi. Šurovao je sa dvojicom navijača i sa njima hteo da izvede puč, iako većina „Delija“ nije za duboke rezove u klubu. Prvi put je odgledao fudbalsku utakmicu pre dve godine, a u mladosti je navijao za Partizan – rekao je Dejan Anđus za ‘Kurir’ i dodao:


– Kada je održana Skupština kluba, onda se nije bunio. Imao je priliku da govori, ali je ćutao. Poznata je njegova bolesna ambicija da preuzme fudbalski klub i objedini ga sa košarkaškim kako bi napravio dobar posao, ali i tu je tanak jer se u biznis ne razume. Ponavljam, nemoguće je da se Čović nametne kao lider zvezdaša! Sada mu poručujem da će biti sankcionisan za pokušaj upada u Crvenu zvezdu jer je to krivično delo. Samo ih niže, a fioka o njemu je sve punija od 2004. godine – aludirao je Anđus i na svoj slučaj kada ga je Nebojša Čović napao i pretukao ispred KCN televizije.

FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT

Anđus kaže da Zvezdan Terzić i Slaviša Kokeza odlično rade svoj posao i iz pouzdanih izvora najavljuje još nekoliko stranih i domaćih pojačanja od strane aktuelne uprave.

-Nema logike da Crvena zvezda menja upravu. Kokeza i Terzić spustili su dug na 42 miliona evra, stabilizovali klub. Tek je treće kolo prvenstva, a da je Katai dao gol, sada bismo bili prvi. Ima još mnogo da se igra, a Zvezdina igra će na svakoj utakmici biti sve bolja i bolja. Iz proverenih izvora znam da su čelnici Crvene zvezde spremili još pet pojačanja kako stranih tako i domaćih – rekao je Dejan Anđus u razgovoru za ‘Kurir’.