0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KURĆUBIĆ: Očekujemo napadački i dominantan Partizan

Objavljeno: 31.07.15 u 19:55

Trener Novog Pazara Petar Kurćubić rekao je da će njegovi fudbaleri pokušati da spreče dominaciju Partizana u utakmici trećeg kola Superlige Srbije.

– Znamo kako treba da igramo, ali pitanje je hoće li nam oni to dozvoliti. Imamo neke adute, pored izrazitog motiva, a to su faktor publike i činjenica da je Partizan mislima okrenut utakmici sa Steauom. Pune tribine mogu da doprinesu da budemo agresiviji i sa više samopouzdanja. Moramo onemogućiti da dominiraju i biti opasni po njihov gol kada imamo posed.

Partizan je vodeći na tabeli sa šest bodova, dok je Novi Pazar deseti i ima samo bod. Sve četiri prethodne ligaške utakmice ovih timova na Gradskom stadionu završene su nerešeno.

– Pre svega, očekujem praznik fudbala. Pozvao bih navijače da nas u što većem broju podrže da pružimo maksimum. U goste nam dolazi ekipa koja se kvalitetno pojačala i već pokazala zavidnu formu. Igraju dobro, imaju najbolji tim i igrače, tu su i rezultati. Pitanje je hoćemo li uspeti fizički da im se suprotstavimo. Apsolutni su favoriti, bez obzira na tradiciju. Ona je iza nas, sad igraju neki novi timovi-ocenio je Kurćubić.

On je dodao da će sastav Partizana, kao i predstojeći revanš sa Steauom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, moći da imaju uticaja na ishod subotnje utakmice.

– Neizvesno je da li će doći s najjačim timom ili će neki prvotimci pauzirati. Ako bude promena, nećemo moći da računamo na njihov umor. S druge strane, raspolažu širokim igračkim kadrom, a novajlije mogu da im donesu svežinu, želju i agresivnost. Sigurno je da u formaciji neće ništa menjati, pa očekujem Partizan kao i u prethodnim utakmicama, dominantan i napadački orijentisan.

Trener Pazaraca je izrazio zadovoljstvo jer će moći da računa na oporavljenog kapitena Slobodana Vukovića, kao i Irfana Vušljanina i Brazilca Adrijana Straka, koji su stekli pravo nastupa.

– To su dobre vesti za nas, proširili smo krug prvotimaca. Nemam puno dilema što se tiče startne postave, više ih je kada su u pitanju ostala mesta u protokolu – rekao je Kurćubić.

Na novinarsko pitanje da li bi bio zadovoljan bodom protiv crno-belih, Kurćubić je odgovorio da bi ga takav rezultat zadovoljio ako bi došao kao plod dobre igre njegovog tima.

– Bod zvuči boda kao dobra opcija, rado bih ga prihvatio kada bi to bio plod neke naše igre, ako bi ostavili bolji utisak nego u prva dva kola. Opet, uvek želite pobedu, videćemo hoćemo li uspeti da je ostvarimo – kazao je Kurćubić.

Novi Pazar i Partizan igraće u subotu od 17.00, a iz pazarskog superligaša saopšteno je da gosti neće organizovano voditi svoje navijače i da oni neće prisustvovati utakmici na Gradskom stadionu.

Trener Partizana Zoran milinković respektuje rivala. Pročitajte ko će igrati, ko odmarati ili pauzirati. Grobari već razmišljaju o Steaui. sa druge strane, Grobari već razmišljaju o Steaui.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter