Novi fudbaler londonskog Čelsija, Danilo Pantić, podigao je dosta prašine potpisom sa šampionom Engleske.

Takođe, ovaj fudbaler našao se u žiži interesovanja javnosti tokom prošle sezone kada je postalo jasno da neće obnoviti ugovor sa klubom iz Humske.


Zbog svega navedenog Pantić je ispao iz rotacije crno-belih, a zbog toga kasnije nije otišao na Svetsko prvenstvo u Novom Zelandu na kojem su “Orlići” poleteli do zlatne medalje.

U razgovoru za Sport Pantić izražava zadovoljstvo zbog odlaska u tabor kluba Žozea Murnja, ali i žaljenje zbog načina na koji se rastao sa Partizanom.

– Potpisao sam za Čelsi, igraću u Viteseu prvu godinu i srećan sam zbog toga, jer se radi o velikim klubovima i ispunjenju nekih dečačkih snova – kazao je Pantić i nastavio:

– Sa druge strane nisam srećan što se sve onako završilo sa Partizanom. Znam da će mnogi vređati po forumima i u komentarima, misleći da sam neiskren, ali oni koji me bolje poznaju znaju da za mene postoji samo jedan klub – Partizan i tako će biti zauvek – ističe Pantić.

On je naglasio da nije jedini krivac zbog neslavnog rastanka sa crno-belima.

– Nisam jedini krivac zbog krajnjeg epiloga i to će vreme pokazati… Zahvalan sam crno-belima na svemu, zahvalan i trenerima, koji su me učili fudbalu, posebno Iliji Zavišiću. Mojim prijateljima i saigračima želim plasamn u Ligu šamiona i novu titulu prvaka, bodriću ih svakodnevno – rekao je Danilo Pantić.

Odmah po dolasku u Čelsi Pantić je prosleđen u holandski Vitese u kojem će pokušati da se nametne treneru i upravi Čelsija.