0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

BRĐANI PORUČUJU: Dobro smo prošli, bolje Apolon nego Borusija

Objavljeno: 17.07.15 u 16:18

Ukoliko Čukarički prođe Gabalu, a ima prednost iz prvog meča, rival u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope biće mu kiparski Apolon ili Trakija iz Litvanije.

Kiparska ekipa je u prvom duelu na svom terenu u Limasolu pobedila litvanski tim sa 4:0, a Čukarički, takođe kod kuće, sinoć je pobedio Gabalu sa 1:0.

Sportski direktor Brđana Vladimir Matijašević ocenjuje da je njegova ekipa možda i dobro prošla kad je reč o potencijalnim rivalima u trećem kolu Lige Evrope,

– Neke kiparske ekipe odnosno Apoel izbacivale su Crvenu zvezdu i Partizan. Međutim, sad nam je za evropsko takmičenje najbitnije da u četvrtak, revanš utakmicu drugog kola odigramo kao sinoć. Juče smo odigrali tvrdu, dobru utakmicu i videlo se da smo sazreli kao tim. Ako budemo tako igrali u revanšu, to nam garantuje prolaz, a neće biti lako ako se opustimo – naveo je Matijašević. 

Fudbaler Nenad Mirosavljević, koji je igrao na Kipru više od četri godine, kaže da mu je drago što su izvučeni baš Kiprani.
 
– Drago mi je što se vraćamo tamo. U svakom slučaju bolje Apolon nego Borusija Dortmund… Imamo još utakmica, pa ćemo se time baviti kad dođe vreme. Kiparski fudbal je u ekspanziji i sigurno nam neće biti nimalo lako.

Mogućeg rivala kratko je prokomentarisao i novi igrač Čukaričkog Branislav Janković, čiji je poslednji angažman bio u crnogorskoj ekipi.
– Ako prođemo Gabalu dolazi nam protivnik koji po mom mišljenju može da se pobedi što je dobro. Ipak, za mlade igrače ne bi bilo loše da smo odigrali i neku jaku utakmicu kao recimo protiv Vest Hema ili Borusije.

 
Šef stručnog štaba Čukaričkog Vladan Milojević zaključuje da se sve igra u svoje vreme i da igrači sad treba da se koncentrišu na prvu utakmicu domaćeg prvenstva protiv Vojvodine.

Prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope su 30. jula, dok su revanši na programu 6. avgusta. Na putu do grupne faze preostaje još plej-of, odnosno poslednja runda kvalifikacija (20. i 27. avgust).

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter