1
Evropske lige

ŠVAJNŠTAJGER: Ispunio sam snove došavši u Junajted

Objavljeno: 14.07.15 u 10:32

Ekipa Mančester junajteda juče je zvanično prezentovala javnosti Bastijana Švajnštajgera, novog „vladara“ sredine terena u dresu tima „ponosa severa“.

Doskorašnji vezista Bajern Minhena nije krio oduševljenje dolaskom u tabor „Crvenih đavola„.

– Dobro poznajem Luja Van Gala, tako da je sve lakše. Ipak, nije sve u Mančester junajtedu oko njega, više je do samog kluba, toliko velikog kluba tako bogate tradicije i kvaliteta. Siguran sam da možemo da osvojimo Premijer ligu – rekao je novi momak u dresu Junajteda.

– Unapred se radujem momentu kada ću obući dres i istrčati na teren da zaigram za ovaj tim pred našim navijačima – kazao je Švajnštajger.

– Svaki put kada igrate na „Old Trafordu“, a ja mislim da sam do sada dva puta imao tu priliku, na stadionu je vladala fenomenalna atmosfera. Sećam se da smo izgubili 3:2 u jednom od mečeva četvrtfinala Lige šampiona a nakon utakmice navijači su nas nagradili aplauzom – istakao je reprezentativac Nemačke.

– Iz toga se jasno vidi koliko ovdašnji navijači imaju poštovanja prema fudbalerima, a to mi se jako dopalo. Zato se i radujem što ću zaigrati za ovaj klub, pogotovo pred takvim fanovima – naglašava Nemac.

Švajnštajger bi vrlo lako i vrlo brzo mogao da se uklopi u Van Galov sistem pošto holandskog trenera poznaje iz ere kada su obojica bili službenici Bajern Minhena.

– Mančester je klub bogate tradicije, a to je upravo ono što sam želeo. Imamo istu filozofiju. Ovde sam da osvajam titule, a na to je i Mančester navika. Ponavljam, jedva čekam da obučem dres, jedan od mojih dečačkih snova je bio da zaigram za ovaj klub – poručio je Švajnštajger.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter