0
Domaći fudbal

FOTO: StarSport

GREGOR BALAŽIC: Šteta za Fabrisija, verujem u Božinova i da ću biti spreman za Dilu

Objavljeno: 12.07.15 u 08:59

Defanzivac Partizana i reprezentativac Slovenije, Gregor Balažic, izjavio je da se nada da će biti spreman za prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona, sa Dilom Gori, koji će u utorak biti na programu u Humskoj i kojim će crno-beli zvanično početi novu sezonu.

On je u razgovoru za Sportski žurnal istakao da će „učniti sve što je u njegovoj moći da zaigra na evro  premijeri“.

– Učiniću sve što je u mojoj moći, verujem da će medicinski tim uspeti da me oporavi.

Na pitanje da li će defanziva „Parnog valjka“ imati vremena da se ugira, Slovenac nema dilemu. On je istakao da se dobro poznaje sa Ćirkovićem i Ostojićem pa veruje da u tom segmentu neće biti poteškoća.

– Odlično se poznajem sa Ćirkovićem i Ostojićem, igrao sam zajedno sa Lazarom, nisam sa Milošem, ne bi trebalo da bude problema.

Slovenac se potom osvrnuo i na povredu Fabrisija Dornelasa.

– To je fudbal, nikad ne može sve da se predvidi. Šteta za Fabrisija, želim da se što pre oporavi. Ćirković i Ostojić, takođe imaju kvalitet da možemo da branimo gol kako treba. Fabrisijo je levonogi igrač. Drugačije je kad igra levonog ili dešnjak na levom štoperu. Poseduje kvalitet, dobro se pokazao. Da li ćemo biti dobar štoperski tandem? Što ne bismo bili? – pitanjem odgovara Balažic

Balažic se osvrnuo i na činjenicu da je njegov sunarodnik Branko Ilić nedavno napustio Humsku.

– Žao mi je, moj zemljak, prethodnih šest meseci smo se baš upoznali. To je fudbal, želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Takva je sudbina, ljudi dolaze, odlaze – kazao je štoper Partizana.

Ipak, osim odlaska Ilića, u Humsku je ovog leta stiglo jedno zvučno pojačanje. Naravno, reč je o Valeriju Božinovu.

– Nadam se da će nam pomoći puno iskustvom i kvalitetom u svim takmičenjima. Da li je teško zaustaviti ga na treningu? Nismo još imali takve duele – rekao je Balažic.

On se potom osvrnuo na samu utakmicu sa Dilom Gori.

– Partizan će moći da im odgovori, iako nisu naivna ekipa. Moramo da budemo strpljivi, da ne uđemo u njihov ritam, nervozu, provokaciju… Nadam se da ćemo pobediti u obe utakmice. Samo tako moramo da razmišljamo. Nema više u fudbalu – u Beogradu ćemo pobediti, u Goriju lagano – istakao je Balažic.

Štoper „Parnog valjka“ se osvrnuo i na ranu eliminaciju Crvene zvezde od Kairata.

– Ekipe sa istoka, sa puno novca, nisu za potcenjivanje. U Kairatu ne bi bio džaba trener Vajs. Nisam očekivao poraz Zvezde, ali dogodilo se – podvukao je Slovenac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter