9
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VESELO MI S TOBOM NEKAD BEŠE: Deset miliona razloga da pitamo dokle više da se brukamo?

Objavljeno: 10.07.15 u 11:35

Crvena zvezda je i drugi put za sedam dana poražena od kazahstanskog Kairata čime je eliminisana iz prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, što je najgori rezultat nekadašnjeg šampiona Evrope u istoriji međunarodnih takmičenja.

Ne pamtimo da je najtrofejniji srpski klub u svojoj dugoj i bogatoj istoriji završio evro takmičenje već 9. jula. Ruku na srce Crvena zvezda nikad nije ni igrala prvo kolo kvalifikacija, ali teško da bi se nekoj generaciji fudbalera dogodila bruka da izgubi u dvomeču od rivala iz Kazahstana i to dva puta u sedam dana. Ne želimo ovim da uvredimo ekipu Kairata koja je pokazala da je u ovom trenutku daleko kvalitetniji tim i zasluženo se plasirala dalje, već želimo da skrenemo pažnju na rasulo koje vlada u nekada najvećem ponosu srpskog fudbala.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fudbaleri su najmanje krivi za poraz u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Riba kad se čisti ide se od glave ka repu. Zato ćemo se mi osvrnuti na rad onih na koje treba upreti prstom, a to je uprava kluba iz „Ljutice Bogdana“. Zašto uprava? Zato što su se isti ti čelnici Crvene zvezde mukotrpno borili da nađu 10 miliona evra kako bi navijači gledali svoje ljubimce u Evropi, a potom taj novac „bacili u blato“ pristupom „prijo kako ćemo, prijatelju lako ćemo“.

Kako? Neodgovornim ponašanjem, to jest zakasnelim prelaznim rokom gde su potrebna pojačanja stigla par dana pred start takmičenja tako da klub nije mogao da račun na njih u mečevima sa Kairatom. Tako je Crvena zvezda na megdan sa 369. ekipom Evrope izašla sa igračim na koje ni Nenad Lalatović prošle godine nije računao i izgubila sa ubedljivih i ponižavajućih 4:1 (bilo bi i više da na golu nije stajao Predrag Rajković). Bruka i sramota za nekada šampiona Evrope. Uprava je mislila lako ćemo sa „indijancima“ u prvom kolu, pojačajmo se za drugo, ali je pogrešila u proceni. Navijači Crvenu zvezdu neće gledati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a trener Miodrag Grof Božović je već pronašao alibi, naš cilj je titula u Srbiji. Da sa „krunom“ sledeće godine pohita ka Ligi šampiona, samo ne preko Kairata u prvom kolu kvalifikacija, već Seltika, pošto Crvena zvezda ima toliko evropskih bodova da je ovo bila godina kada se opraštamo od pozicije povlašćenog u žrebu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ipak, upravi bi trebalo da zahvale navijači. Sada će lepo imati nešto manje od deset dana da odu na more. Neće morati celo leto da provedu u prestonici. A potom, 18. jula nazad u Beograd, u stvarnost i „gradski derbi“ sa OFK Beogradom. U borbu za novu titulu…

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

I tako u krug iz godine u godinu. Iz prvog kola do prvog kola kvalifikacija za evropska takmičenja. Davno beše 2007. godina kada je Crvena zvezda poslednji pur igrala grupnu fazu Lige Evrope. Kada će ponovo? Neće skoro, bar ne narednih 12 meseci. Dokle više? Do privatizacije, kada pojedincu ili firmi neće pasti na pamet da u „blato baci“ 10 miliona evra…

0
0

9 Komentara

  1. PRIVATIZACIJA-MADA OVI NEĆE DA ISPUSTE SISU ,TU MISLIM I NA KRIMINALNE VOĐE NAVIJAČA.A VI LJUDI DAJTE IM PODRŠKU PA IDITE NA STADIONE.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ako ostane SNS na vlasti oni ce za godinu – dve vratiti sve dugove kao i kk Mali Kalemegdan 2. Naravno iz budzeta od plata i penzija.

    0
    0
    Odgovori
  3. Zar je toliko jureno,i dato 10 miliona eura za evro licencu,da bi nam rekli da je da nam je ovo priprema za Jelen super ligu,i da smo na dobrom putu!!???Ovo su najskuplje pripreme u istoriji ne Srpskog,vec svetskog fudbala!!!!!Sramota ste nam Terzic i ovi oko njega rade!!!!!Bruka!!!!!

    0
    0
    Odgovori
  4. Nije kriva ni uprava a najmanje igrači. Kriv je onaj ko imje dao pare da vrate dug a nije im dao pare da kupe igrače. Krivi su navijači što slepo svaki put poveruju lopovima koji su nekada velikana pretvorili u patuljka. Oppet će Terza pošteni nekako da ih izlaže i opet će oni da mu poveruju i da skandiraju protiv dežurnog krivca Tola.

    0
    0
    Odgovori
  5. Slazem se sa komentarima da je 10 miliona vracen dug, ali realno bez igranja u Evropi tih 10 miliona ce nam opet biti za vratom kroz godinu dana. Tako da sa ispadanjem od Kairata nista nismo uradili…

    0
    0
    Odgovori
  6. Riba se cisti od repa ka glavi… a smrdi od glave…. pre nego sto nesto napisete, dobro razmislite sta hocete da pisete!!!

    0
    0
    Odgovori
  7. Ljudi, da se razumemo: kakvo bacanje 10 miliona evra? To je otislo na vracanje dugova koji bi kad-tad trebalo da se vrate. Jedino sto smo sad morali brzo da ih vratimo da bismo igrali kvalifikacije. Ili ja mozda gresim?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter