0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TRENER ČUKARIČKOG: Možemo mnogo da naučimo od Domžala, dobijali smo nepotrebne kartone

Objavljeno: 09.07.15 u 22:57

Čukarički je prošao u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope remijem bez golova sa ekipom Domžala, a posle meča zadovoljni je, razumljivo, bio trener Čukaričkog Vladan Milojević.

– U ove dve utakmice koje smo gledali videlo se da su Domžale tim koji fenomenalno stoji na terenu. U svakom trenutku znaju šta žele i znaju svoj sistem. Veoma su disciplinovani i jako ih je tesko probiti. Opredelili smo se za taktiku da čvrsto stojimo u odbrani i svesno im prepustili igru. Pokušavali smo da ih ugrozimo iz tranzicije. Na kraju smo mozda bili bolji za jedan gol i mislim da smo zasluženo prosli dalje – rekao je Vladan Milojević na konferenciji za novinare posle meča.

– Puno toga imamo da naučimo od Domzala. Moj kolega je pokušao sa promenama sistema da nas poremeti, iz toga se vidi da imaju dobrog trenera. Ove dve utakmice su bile tvrde, prave muške i dobili smo sportske prijatelje za sva vremena. Želim im svu sreću i da, koliko je to moguće, prekinu dominaciju Maribora u Sloveniji – istakao je Milojević.

Čukarički je dobio dosta žutih kartona, reklo bi se bez razloga, većina ih je bilo posle šutiranja lopte posle zvižduka, pričanja sa sudijom… To bi moglo da utiče na dalji evropski put Čukaričkog, pa je Milojević na to odgovorio:

– Stalno sam pričao igračima o suđenju i rekao sam im i sada u svlačionici – jedan je kriterijum suđenja kod nas u prvenstvu, a drugi u Evropi. Videli ste da je sudija odredio čak šest minuta nadoknade. Onakvo ponašanje se ovde ne toleriše i to im je veliko iskustvo. Moraju to da dožive da bi naučili. Sudija je odredio takav kriterijum, ali to je Evropa i to se ovde ne prašta – objasnio je Milojević.

Trener Čukaričkog nije mogao da prokomentariše protivnika u sledećem kolu, ekipu Gabale iz Azerbejdžana, jer kako kaže, još uvek nema dovoljno informacija i njima.

– Ono što znamo, to je da smo u prvoj utakmici domaćini. Nemamo previše informacija za sada, ali znamo da su to klubovi sa velikim budžetima. Nadam se da cemo maksimalno prikupiti podatke o njima. Biće nam veoma zgusnut raspored, jer posle te utakmice mi odmah počinjemo takmičenje u domaćem prvenstvu susretom sa Vojvodinom. Trudicemo se da pružimo sve od sebe u te dve utakmice sa Gabalom – zaključio je Vladan Milojević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter