Fudbaleri Partizana pred meč sa Dila Gorijem biće ‘kraći’ za usluge iskusnog čuvara mreže koji će karijeru nastaviti u Turskoj.

Junak Partivanovih navijača sa derbija u kojem je odbranio čak dva penala Crvenoj zvezdi u razmaku od desetak minuta napustiće Humsku. Naime, kako uprava Partizana duguje nekoliko plata golmanu Milanu Lukaču, on će Partizan napustiti bez obeštećenja i karijeru će nastaviti u Turskoj, piše ‘MozzartSport’.


Tamošnji drugoligaš Adana dovodi Lukača kao veliko pojačanje u nadi da mogu da izbore plasman u najviši rang. Lukač je dve godine bio golman Partizana i prirastao je za srca navijača pomenutim, pre svega odbranama u ‘večitom derbiju’, ali prošle sezone nije bio u prvom planu kod Zorana Milinkovića.

Imao je povredu sredinom prošle sezone, zamenio ga je Živko Živković, koji se odlično pokazao i istisnuo Lukača sa Partizanove gol-crte. Sudeći po dosatašnjim pripremnim utakmicama ni u narednoj sezoni ne bi stajao konstantno na golu, pa se odlučio na odlazak iz crno-belog jata.

Turska Adana će mu biti drugi inostrani klub, pošto je od 2011. do 2013. branio za AEK iz Atine.