0
Evropske lige

Zdravko Mamić prvi s leva

ODBIJENA KAUCIJA: Braća Mamić još najmanje mesec dana u pritvoru!

Objavljeno: 05.07.15 u 20:52

Nakon što su ‘odležali’ 24 sata, Zdravku i Zoranu Mamiću produžen je pritvor za još mesec dana kako ne bi uticali na svedoke prilikom prikupljanja dokaza o njihovoj krivici u vezi sa utajom poreza i malverzacijama oko transfera u zagrebačkom Dinamu.

Kako prenose hrvatski mediji, Zdravku i Zoranu Mamiću određen je pritvor od još mesec dana, nakon što su juče uhapšeni na slovenačko-hrvatskoj granici zbog osnovanih sumnji da su lažirali iznose pojedinih transfera, kao i utaje poreza državi.

Braća Mamić su sudstvu ponudila kauciju u vidu jemstva svoje kuće čija je vrendost procenjena na 20 miliona kuna. Međutim, tužilaštvo je to odbilo zbog opasnosti od bega, uticaja na svedoke i ponavljanja istih prekršaja.

Mamići će se već danas u zatvoru u Remetincu pridružiti izvršnom direktoru Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) i bivšem čelniku zagrebačkog Dinama Damiru Vrbanoviću, kao i porezniku Milanu Pernaru koji je navodno primio mito.

Zdravko i Zoran Mamić, predsednik i sportski direktor Dinama, navodno su klub oštetili Dimano za najmanje 117,8 miliona kuna(15,5 miliona evra), odnosno državu Hrvatsku sa 12,2 miliona kuna(gotovo 1,5 miliona evra) zbog neplaćenog poreza.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter