1
Fudbal

ISPISANA ISTORIJA: Čile posle penala ostavio Mesija bez trofeja i osvojio prvu titulu Kopa Amerike! (VIDEO)

Objavljeno: 05.07.15 u 00:53

 Drugi put u istoriji pobednik Kopa Amerike odlučen je posle jedanaesteraca, a to je za 2015. godinu reprezentacija Čilea koja je u finalu pobedila Argentinu. U penal-seriji bilo je 4:1 za domaćina takmičenja, što je prva titula u istoriji za nacionalni tim Čilea.

Finale najvećeg južnoameričkog takmičenja bilo je, kao što se i očekivalo, veoma tvrdo. Čileanci su od samog starta meča rešili da ‘tučom’ i opstrukcijom igre zaustave igru Argentinaca i glavnih motora Lea Mesija i Anhela di Marije.

U tome su u velikoj meri uspeli, pošto je fudbaler Mančester Junajteda napustio igru već u prvom poluvremenu zbog povrede, dok je Mesi dobio strahovit udarac u grudi od strane Garija Medela, popularnog ‘Pitbula’.

Ritam utakmice je opadao kako se približavao kraj regularnog dela, ali je poslednjih 10 minuta donelo dve velike prilike na obe straneterena. Prvo je u 83. minutu Aleksis Sančez fenomenalno zahvatio loptu volejem, ali je zamalo bio neprecizan, a onda je kompletnom stadionu stalo srce posle kontre Argentine.

Igrao se 92. minut, ekslodirala je kontra ‘Gaučosa’, Mesi je proigrao Ezekjela Lavecija, on umesto da šutira je želeo da asistira Iguainu koji je ipak bio previše u ‘mrtvom’ uglu da bi postigao pogodak. Lopta je ostala samo u spoljnem delu mreže.

U dodatnih 30 minuta nijedna ekipa nije previše rizikovala, pa se sve svelo na penal-lutriju. Prvi je Matijas Fernandes poslao ‘bombu’ u mrežu Romera za vođstvo Čilea. Uzvratio je Lionel Mesi, iako ga je ‘pročitao’ saigrač iz Barselone Klaudio Bravo.

Drugu seriju otvorio je Arturo Vidal, srećnim pogotkom za 2:1, a onda je Gonzalo Iguain poslao loptu nekoliko metara preko gola za oduševljenje kompletnog stadiona u Santjagu. Arangiz je povećao vođstvo Čilea na 3:1, a onda je Klaudio Bravo odbranio za meč loptu Čileanaca.

Aleksis Sančez je uzeo loptu i ‘panjenkom’ doneo prvu titulu šampiona Južne Amerike Čileu i eksploziju 45.000 navijača na nacionalnom stadionu u Santjagu.

(youtube / Inspiring CompsHD)

ČILE: Bravo – Isla, Medel, Silva, Busežur – Dijaz, Vidal, Arangiz – Valdivija – Aleksis Sančez, Vargas. Selektor: Horhe Sampaoli.

ARGENTINA: Romero – Zabaleta, Demikelis, Otamendi, Roho – Maskerano, Bilja, Pastore – Mesi, Aguero, Di Marija. Selektor: Herardo Martino.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter