4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SABOTAŽA VEČITIH: Rad se protivi povećanju broja inostranih fudbalera

Objavljeno: 02.07.15 u 09:09

Nova sezona Jelen Superlige Srbije se bliži, a Crvena zvezda i Partizan još nisu stali sa angažmanom novih igrača.

Rešenja, kao što se dalo primetiti, uglavnom traže u inostranim fudbalerima. Iako su uglavnom uspevali da dovedu svoje transfer-mete, „večiti“ iz Beograda će protiv sebe imati oštar pravilnik JSL po kojem je svakom timu dozvoljeno da na terenu koristi tek trojicu stranih igrača.

Međutim, prema impulsima iz vrha ove organizacije, ovo pravilo bi uskoro moglo da doživi određene promene u koristi beogradskih giganata. Sve to se sigurno sviđa upravama ovih klubova.

Međutim, ne i Radu s Banjice.

– Mnogo su i četiri stranca! Zar pored naše dece, tolikih bisera, da se upuštamo u pustolovine? Mi nemamo nijednog, srećan sam što smo desetoricu omladinaca – prvaka Srbije i ovogodišnjih učesnika kvalifikacija za Ligu šampiona priključili prvom timu – kazao je Milan Milanović, trener Rada.

Ono što smeta šefu struke „Građevinara“ jeste da status stranaca imaju čak i Srbi rođeni van Srbije.

– Nikako ne mogu da se složim da Srbe rođene u BiH i Hrvatskoj smatramo za strance. Ja sam, na primer, Beograđanin, a morao sam prilikom vađenja pasoša da shodno očevom mestu rođenja donosim dokumenta da nisam državljanin Bosne – istakao je Milanović, prenosi Sportski žurnal.

0
0

4 Komentara

  1. Slazem se u potpunosti sa Milanovicem, ne treba nam Zooloski vrtovi sa zutim iz Azije, crnim iz Afrike ili ovim garavim muslimanima koji nam samo stetu prave. Ko hoce da gleda fudbal neka gleda one manekene iz Zapadne Evrope. Ovo je sramota da u jednom klubu nema ni jedan drzavljanin te drzave, vise je fudbal izgubio smisao zbog novca, jer se ne igra iz ljubavi, a tek ova govna od menadzera koja se bogate na tudj racun.

    0
    0
    Odgovori
  2. Milanovicu, pa vi ne morate ako ne zelite, ali pustite sancu da drugi mogu. Sta smo postigli stim? Nista, liga nam pala 10 mesta od kada ste uveli taj glupi zakon pre 10 godina. Vi zelite samo da prodajete decu, nemate sportske ambicije. Jedina liga smo sa takvim zakonom. Prestigli nas Rumuni, Bugari, o Hrvatima da ne pricam. Grci, evo i BiH i Albanija polako ide, pa Madjarska. Koja deca bre, moraju da igraju najbolji. Ko igra sa omladincima u Evropi? Nadji mi jednu ekipu, i to uspesno???? Nema. Ni Barca to radi, ni Bajern, niko? vi nemate pojma ili se pravite. Sramota da vas bude. Koja deca bre, da mozemo da slavimo uspeh U20 zvakih 40 godina, dok nam se liga raspada???? Svatite, jaka liga, jaki omladinci, nasa deca bi naucili mnogo. I zbog 20 najboljih klinaca da ispastaju drugi??? cela liga??? Nece. A i ovako odma to prodajete i ne mozete da prodjete ni San Marince. Bezobrazluk!

    0
    0
    Odgovori
    • Slazem se u potpunosti, ovo je bezobrazluk, treba povecati broj stranaca pod hitno, sa ovim domacima neznalicama nijedan nas klub ne moze nista u Evropi da uradi. Elem, zpamtih ove sezone kada sam gledao englesku ligu ne secam se utakmice, rece komentator situacija da u startnoj postavi nije bio nijedan Englez, pa vi vidite, a mi tu ogranicavamo da li 3 ili 4 stranca ili kako vec, strasno.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter