0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILOJEVIĆ POSLE POBEDE: Ovo je samo prvo poluvreme!

Objavljeno: 02.07.15 u 22:31

Čukarički je ostvario pobedu na svojoj evro-premijeri, u Sloveniji je tim sa Banovog brda bio bolji od Domžala rezultatom 1:0. Posle meča, trener Vladan Milojević rekao je da igra u drugom poluvremenu jeste za analizu, ali da će vremenom ekipa dobiti na svežini i igrati bolje.

Od izveštača HotSport-a iz Slovenije – Posle meča svakako zadovoljniji je bio trener gostiju Vladan Milojević koji je ostao ‘na zemlji’ i izjavio da je ovo tek ‘prvo poluvreme’ i da će se pitanje pobednika rešiti u revanšu u Beogradu.

– Mi smo znali kakav je protivnik Domžale i pribojavali smo ih se i ono što smo očekivali, to se i ostvarilo. Jako disciplinovano igraju i imaju dobru tranziciju. Ali smo u prvom poluvremenu dominirali, što se tiče šanci. Zatvorili smo im sve prilaze i imali smo penal koji nismo iskoristili i tada je normalno da ekipa padne. U tom trenutku psiholoski momenat je bio na strani Domzala. Moj kolega je napravio nekoliko dobrih izmena, izbacio je Žuninja i ubacio ofanzivnijeg igraca, reskirali su, a mi se nismo najbolje snašli. Apsolutno smo pogresno igrali u tim momentima – rekao je posle meča Vladan Milojević, a zatim nastavio:

– Treba reći da su obe ekipe fizički nedovoljno pripremljene, a i novajlije se nisu uklopile u naš sistem. Ali ovo je samo prvo poluvreme. Bez obzira na rezulat Domžale je veoma radna ekipa, tačno se zna ko šta radi, čak i kada imaju igrača manje, što se i videlo. Dosli smo direktno sa priprema, ne trazim alibi, ali sa niskih temperatura smo dosli na ovu sparinu i igračima je bilo jako teško – istakao je Vladan Milojević.

Milojevićev tim nije bio kompletan tokom priprema u Austriji i zato je možda ekipa delovala neuigrano, posebno u drugom poluvremenu.

– Imali smo nekoliko reprezentativaca koji nisu nijednu pripremnu utakmicu odigrali. Takođe, ubacili smo nekolicinu igrača iz omladinske škole. Za revanš ćemo sigurno imati spremnog Mandića, kao i još nekoliko igrača i sigurno ćemo imati veći broj igrača za sledeći meč – rekao je Vladan Milojević.

Zatim je nešto detaljnije objasnio uzrok pada igre u drugom poluvremenu, posebno posle promašenog jedanaesterca Matića u 47. minutu.

– Kada imate igrača manje i gol zaostatka imate veću želju da dođete do gola, dok kada imate igrača više i vođstvo pomislite ‘lako ćemo’. Imali su nekoliko izmena kojima su dobili na svežini i samopouzdanju. Jeste za analizu naša igra u drugom poluvremenu – zaključio je Milojević.

Luka Elzner, trener Domžala, rekao je da je njegov tim počeo kukavički, ali drugo poluvreme daje nadu da njegov tim može u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

– Prvo poluvremen smo igrali lose, nismo bili agresivni, stajali smo daleko od igrača Čukaričkog. Kukavički. Nismo ih napadali i čekali smo da vidimo šta će oni uraditi. Dogovorili smo se da to promenimo u drugom poluvremenu, da napadnemo i sve se promenilo. Velika zamerka je kiks sa početka drugog poluvremena kada smo ostali sa igračem manje. Posle prvog poluvremena ne bismo morali ni da idemo na revanš u Beograd, ali posle igre u drugom poluvremenu imamo čemu da se nadamo – rekao je trener Domžala, Luka Elzner.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter