0
Fudbal

FOTO: YouTube/Printscreen

MARTUNIS – NOVO POJAČANJE SPORTINGA: Priča o ovom momku će vas sigurno dirnuti (VIDEO)

Objavljeno: 02.07.15 u 14:35

Sporting iz Lisabona predstavio je novo pojačanje 17-godišnje Martunisa iz Indonezija po čijem životu bi holivudski reditelji mogli da snime jednu od najboljih drama na svetu.

Naime, reč je o mladiću koji je sa svega sedam godina preživeo strašnu prirodnu katastorfu, kada je 2004. godine veliki cunami pogodio njegovo rodno mesto Acehu. Tada je poginulo preko 200 hiljada ljudi od čega je čak 170 hiljada iz mesta odakle je mladi Martunis. Tom prilikom je izgubio majku i dve sestre.

Martunis je nekim čudom preživeo udar ogromnog talasa i živeo je sam u ruševinama među leševima. Hranio sa čime stigne punih 19 dana kada su ga spasioci pronašli obučenog u dres Portugalije sa brojem 10 na kome je pisalo Rui Košta. Ta priča rastužila je Portugalce koji su ga usvojili 2005. godine, a FS Portugalije i Kristijano Ronaldo su momku kupili kuću i sve što je neophodno za normalan život. Martunis je počeo da trenira fudbal i sada sa 17 godina je dobio šansu da igra u velikom Sportingu. Baš na mestu gde je blistavu karijeru počeo čovek koji mu je mnogo pomogao Kristijano Ronaldo.

(Izvor: YouTube/Yay Yay)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter