Godine 2013. sada junak cele Srbije i vođa šampionske generacije ‘Orlića’ Nemanja Maksimović bio je na korak od potpisivanja ugovora sa Crvenom zvezdom, ali nikako nije uspevao da dobije šansu pored mnogih inostranih igrača koji su tada nosili dres Crvene zvezde.

Istina, bili su tada u klubu i Nenad Milijaš i Miloš Ninković, ali je mesta za ovog sada svetskog šampiona u fudbalu moralo biti. Gotovo neverovatno zvuči podatak da je tada Crvena zvezda imala biser u šaci, ali ga nije dovoljno čvrsto držala, ako to tako može da se nazove, te je Nemanja Maksimović otišao put inostranstva.


– Crveno-beli nisu ozbiljno računali na mene, a onda kad su određeni igrači odbili da odu na pripreme pozvali su me. Uslov je bio da potpišem ugovor, nisam bio zadovoljan ponuđenim i otišao sam – prisetio se Maksimović, a piše ‘Žurnal’.

Maksimović je tada pristao i da ne igra šest meseci, ali nije želeo da pristane na uslovljavanje kluba iz Ljutice Bogdana.

– Nisam odmah pronašao klub, trenirao sam sa švajcarskom Belinconom, a posle osvajanja zlata sa omladinskom reprezentacijom na EP u Litvaniji prešao sam u Domžale – objasnio je Maksimović.

Šta drugo reći, osim još jedna velika greška crveno-belih. Samo zamislite kakve ‘slatke muke’ bi sada imali čelnici kluba…