Uspeh omladinske reprezentacije Srbije dosegao je enormne razmere, ali kako to kod nas Srba biva, ništa ne može da prođe bez skandala.

Goran Vesić, menadžer grada Beograda, nije dozvolio potpredsedniku FSS Savu Miloševiću i direktoru mlađih reprezentativnih selekcija Mitru Mrkeli da prisustvuju dočeku omladinske reprezentacije u čijem uspehu su itekako imali udela.


– Gospodin Vesić, gradski menadžer, zabranio je ulaz svim funkcionerima na terasu. Čuli smo njegovu izjavu sat vremena pre početka dočeka na RTS-u. Svima nam je bilo jasno o čemu se radi. Ne znam samo zašto je Vesić odlučio da političare izjednači sa rukovodstvom FSS. Niko od nas iz rukovodstva FSS se ne bavi politikom. Niko od političara nije dao ni dinara pomoći za reprezentaciju koja se pela na Balkon – rekao je Savo Milošević, a prenosi ‘Žurnal’.

Savo Milošević se još jednom osvrnuo na veliku podršku Fudbalskog saveza Srbije, Tomislava Karadžića i Zorana Lakovića, u svim pogledima.

– Izlazili su nam u susret od prvog dana ne samo finansijskim sredstvima. Ponovo se pitam s kojim pravom gospodin Vesić izjednačava sportske funkcionere sa političkim. S druge strane, na terasi su bili i Kurta i Murta. Taj čovek je jad i beda, nedopustivo je da on odlučuje o takvim stvarima. Vesić je zloban, zajedljiv, sujetan, zaista nemam reči – ocenio je Milošević.

Tokom dana se špekulisalo o tome da je Savo Milošević želeo da uđe u fizički sukob sa Goranom Vesićem, na šta je Savo odgovorio:

– Ne bih se sigurno spuštao na taj nivo, gospodin Vesić je ipak, mali čovek – zaključio je Savo Milošević.

Evo kako je reagovao selektor Veljko Paunović na ovaj skandal, kao i premijer Srbije Aleksandar Vučić.