4
Fudbal

FOTO: Facebook/Fudbalski savez Srbije

RASKOL MEĐU MLADIM ‘ORLOVIMA’: Ovde svako gleda svoja posla, sramni smo!

Objavljeno: 21.06.15 u 09:05

Dugo, zaista dugo se neće stišati bura koju je stvorila omladinska reprezentacija Srbije osvajanjem svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, ali njihove kolege iz godinu dana starije selekcije, izgleda  nažalost, nastavljaju po starom srpskom običaju.

Srbija je deklasirana od domaćina Evropskog prvenstva za mlade, reprezentacije Češke sa čak 4:0, iako smo posle prvog kola važili za favorita u tom susretu. Nešto se očigledno desilo u svlačionici našeg nacionalnog tima, a to su indirektno potvrdili i igrači, ali i selektor Mladen Dodić.

– Češka je u egzibicionoj igri zasluženo pobedila. U lošoj defanzivi leži uzrok našeg poraza. Potrošili smo pravo na loš dan. Okrećemo se utakmici sa Dancima, ali se nadam da ćemo izvući pouke iz ovog meča. Činjenica je da igramo bolje protiv favorita, ali sada stvari više ne zavise od nas. Jednostavno, nismo bili kolektiv. Kada ne delujemo kao kolektiv, već kao pojedinci, nemamo čemu da se nadamo – izjavio je Dodić posle utakmice sa Česima.

Fudbaler francuskog Tuluza Aleksandar Pešić slaže se sa svojim selektorom, čak je bio i znatno oštriji.

– Moramo da se pogledamo u oči. Deluje kao da ovde svako gleda svoja posla – ljutito je posle meča rekao Pešić.

FOTO: Facebook/Fudbalski savez Srbije
FOTO: Facebook/Fudbalski savez Srbije

Jedan od najboljih fudbalera u našem timu, Filip Đuričić, sinoć nije bio na nivou kao protiv Nemaca u prvom kolu.

– Ne znam da li smo pokazali pravo lice u prvoj ili ovoj utakmici, videćemo kako će biti u trećoj. Dobili smo ‘šamarčinu’ od Čeha i to potpuno zasluženo. Naše izdanje je bilo sramno. Već na početku je moglo da bude 6:0 za njih. Treba da uradimo dublju analizu šta nije valjalo – istakao je posle meča Filip Đuričić.

Upitan da konkretno kaže da li postoje nesuglasice unutar reprezentacije, a Đuričić je umalo rekao ono što mu je na duši.

– Bolje da ja ne govorim na tu temu. Ne bih da nepotrebno dižem tenziju, ipak nas čeka još jedna utakmica – rekao je Filip Đuričić.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter