0
Fudbal

FOTO: Fifa.com

‘ORLIĆI’ BLISTAJU: Nisu svesni šta su uradili, dok Maksa i dalje premotava film o odlučujućem golu… (FOTO)

Objavljeno: 21.06.15 u 09:55

Omladinska reprezentacija Srbije upisala se u istoriju srpskog fudbala, a glavni protagonisti tog uspeha još uvek pokušavaju da dođu sebi posle tog ostvarenja.

Junak pobede nad Brazilom, Nemanja Maksimović, rekao je da će gol u 119. minutu finala i ceo taj meč pamtiti celog života.

– Ovaj dan ću pamtiti celog života, postigao sam gol za našu veliku radost i sreću. Očekivao sam da će mi Žile dati loptu u dubinu, dobro sam utrčao, bio koncentrisan i što je najvažnije lopta je završila u mreži. Odigrao sam svaki minut na ovom prvenstvu, ali u produžecima kao da nisam osećao umor, jednostavno sam rekao sebi da moramo da pobedimo – objasnio je Nemanja Maksimović.

A njegov asistent i, po mnogima, najbolji fudbaler Srbije na ovom Svetskom prvenstvu, Andrija Živković, takođe je blistao, kao i medalja na njegovim grudima.

– Neopisiv osećaj je pobediti Brazil u finalu, tek ćemo biti svesni šta smo sve uradili kad stignemo u Srbiju. Borili smo se do poslednjeg daha od samog početka prvenstva, nismo odustajali kada je bilo teško i zasluženo smo prvi. Ovaj trofej je za ceo naš narod, a ja posvećujem i mom Nišu, kao i svim Nišijama – poručio je Živković.

 

A photo posted by Andrija Zivkovic 17 (@zivkovic17) on

Novi srpski ‘ministar odbrane’, Predrag Rajković, govorio je u razgovoru sa svetskim novinarima kako je mala Srbija postala šampion sveta.

– Ostvario nam se san. Imali smo slavljeničku atmosferu u svlačionici, ali prava proslava nas čeka kada se vratimo u Beograd. Ova titula mnogo znači za našu zemlju. Ne znam šta možemo da očekujemo, ali sigurno će biti nešto veliko – rekao je Rajković za sajt FIFA.

Na pitanje novinara koja je tajna uspeha Srbije na ovom šampionatu, Rajković je rekao:

– Veoma prosto, mi smo jedan tim sa jednim srcem. To je bio naš moto od početka, tako smo živeli, što je moglo da se vidi i na terenu – objasnio je najbolji golman Mundijalita.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter