10
Fudbal

FOTO: Fejsbuk/Fudbalski savez Srbije

KONDORI NAŠI, SUTRA PRELETITE SVET! Mi smo alarme navili, a vama ostaje samo da se – IGRATE! (VIDEO)

Objavljeno: 19.06.15 u 12:09

Došao je i taj poslednji dan. Još jednu noć, ali ne baš celu, spavaćemo do početka istorijske utakmice i finala Mundijalita između naših Orlića i njihovih vršnjaka iz Brazila. Kod vas na Novom Zelandu sada je već uveliko pala noć, spremate se za spavanje i znamo koliko maštate o sutrašnjoj pobedi. Ali, ne brinite, Srbija je uz Vas.

Kao što je i rekao selektor Veljko Paunović, svaki dečak u prvim fudbalskim koracima mašta da jednog dana igra finale Svetskog prvenstva protiv najveće fudbalske velesile – Brazila. Ovi dečaci su već ostvarili jedan od najvećih fudbalskih snova, a zapravo nisu još ni odrasli. To je njihova prva velika pobeda. 

Druga njihova velika pobeda jeste sada već uveliko nepobitna činjenica da su na neki način “ujedinili“ narode bivše velike države Jugoslavije. Jeste da je reč verovatno o pojedincima ili grupama ljudi, ali na forumima se prethodnih dana sve češće viđaju poruke ‘‘napred Orlići, Hrvatska je uz vas“, “samo hrabro do pobede, podrška iz Makedonije’‘, naravno, stižu i poruke podrške iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore… Naši Kondori svojim velikim srcem nisu mogli nijednog iskrenog fudboholičara sa ovih prostora da ostave ravnodušnim. 

Treća njihova velika pobeda je što su vratili našoj zemlji veru u fudbal, igri čiji se uspesi nekako drugačije računaju i vrednuju, ali da se ne uvrede vaterpolisti, košarkaši, Đoković… 

FOTO: fss.rs
FOTO: fss.rs

U ime svih pobeda koje ste doneli i pre utakmice u subotu u 7 časova, želimo da Vam prenesemo nekoliko stvari i da znate, da su ovo samo reči podrške i da ne treba da osetite ni najmanji pritisak. Vi ste za nas prvaci sveta.

Dragi naši Orlići, koji ste preko noći postali novozelandski Kondori, kada ujutru istrčite na teren, želimo da se samo igrate. Fudbal je na kraju samo jedna obična igra i to je jedini pravi razlog zbog čega mu se toliko radujemo i mi koji ga gledamo i vi koji ga igrate.

Vratite sećanja na svoje prve fudbalske korake. Zamislite da ste svi zajedno na omiljenom igralištu u vašem bloku, ispred zgrade i da ste se “birali“ i u ekipi dobili i Vašeg starijeg brata, najboljeg druga, kolegu iz klupe. Zamislite da igrate sa onom bubamarom, crno-belom, pa makar i onom Tigrovom “gumenjarom“ zbog koje bi samo naš ludi Rajko smeo da stane na gol. 

Zamislite da vas sa tribina gledaju vaše simpatije i da dok igrate samo zamišljate trenutak kako baš njima posvećujete gol za pobedu protiv onih iz drugog bloka. Zamislite kako ćete posle te neke obične, svakodnevne pobede, kao dečaci na ulici, dobiti poziv da dođete na trening u neki poznati klub. Zamišljajte kao da igrate u svojim prvim kopačkama koje ste dobili od očeva koji su odbili više od polovine svoje plate za Vaš osmeh na licu. Setite se kako ste jurili za tom Tigrovom, pa kasnije i nekim kožnim “fudbalom“, takođe bubamarom. Setite se prve radosti zbog ove čudesne igre zvane fudbal. Ne zaboravite da je fudbal vaša prva ljubav i kao što uživate kada ste prvi put zaljubljeni, tako uživajte i sutra na terenu. 

Sutra kada se probudite znajte da su isti ti dečaci iz kraja, danas u finalu Svetskog prvenstva. Isti oni dečaci koji su bežali sa časova da bi “pikali“ fucu ili stigli na drugi trening tog dana. Pored vas na terenu je Vaš Veljko, koji zamenjuje svaku vašu dragu osobu, sa autoritetom starijeg brata ili roditelja. Slušajte ga šta Vam govori, mislite na svaki milimetar taktike o kom slušate, ali ne zaboravite da se na kraju, ipak, samo IGRATE. 

Pre početka utakmice, pogledajte u oči svakog dečaka pored sebe. Videćete da i on isto razmišlja kao i Vi. Videćete da je on spreman da da život za Vas i Vi ćete želeti da mu istom merom vratite. Jer, kao što je rekao i Al Paćino u najboljem motivacionom govoru ikada, “u fudbalu je pobednik onaj koji je spreman da pogine za taj jedan inč“.  

(Izvor: Youtube/Pravaideja.com’s channel)

Fudbal je igra inči. U fudbalu, kao i u životu, nemate mnogo prostora za greške. Ako jedan korak požuriš ili zakasniš, nećeš stići do svog cilja. Inči su u svemu oko vas, u svakom prekidu utakmice, u svakom minutu, u svakoj sekundi. Ovaj tim poginuće zajedno za jedan taj inč. Ovaj tim će grebati noktima koliko god je potrebno da osvoji taj inč. Jer znamo kada sakupimo sve te inče, to će na kraju napraviti “jeb**u“ razliku između pobede i poraza, između života i smrti. I verujte, pobednik u bilo kojoj borbi na svetu, jeste onaj koji je spreman da da život za taj inč. Pogledajte u oči dečaka pored sebe i videćete osobu koja je spremna da se žrtvuje za taj inč, jer zna da kada dođe taj trenutak, i Vi ćete isto učiniti za nju. To je tim. To je fudbal“. 

Za Mijata, Andriju, Miladina, Zdjelara
Gajića, Šaponju, Pankova, Sergreja
Antonova, Vanju, Grujića, Babića,
Manojla, Nemanju, Rajka i Mandića!
Jovanović i Veljković su kao jedan
Milošević, Janković i Ilić Stefan
Jer vi ste naš ponos i dika
Srbijo budi ponosna s njima
Za vas navijati prava je slast,
Bravo bre momci, svaka vam čast!

P.S. Srbija Vas čeka na Trgu, jer ste našli put do pobede. 

(Izvor: Youtube/Belleti Srbija)

0
0

10 Komentara

  1. sto se mene tice vi ste za mene vec sampioni, a za ovu bagru iz A selekcije samo jedno veliko mars odatle i da se teraju u p**** lepu materinu…
    Karadzicu ako mislis da imao jaku reprezentaciju ove momke u A tim i videcete za par god..

    0
    0
    Odgovori
  2. Samo opusteno, samo hrabro, samo uz Boga i Bog i Srbija su uz vas! „Igraj i pobedi, ponosno se vrati, donesi kuci zlato sto se zlati!“

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter